Antena 3 CNN Externe O pană de curent a blocat traficul aerian din toate aeroporturile din nord-vestul Italiei

O pană de curent a blocat traficul aerian din toate aeroporturile din nord-vestul Italiei

de Naty Badea    |   

O pană de curent care a durat 30 de minute a blocat traficul aerian din toate aeroporturile din nord-vestul Italiei, duminică după-amiază. Zeci de zboruri au înregistrat întârzieri semnificative sau au fost anulate.

Problema tehnică a blocat zborurile din aeroporturile Linate, Malpensa şi Orio al Serio în regiunea Lombardia, dar şi pe cele din Liguria şi Piemonte timp de două ore.

Conform Corriere della Sera, chiar și după reactivarea sistemelor, mișcările au revenit la normal după câteva ore, după cum prezisese Eurocontrol, agenția europeană care supraveghează mișcările în spațiul aerian al continentului. 

Din primele cercetări, ar fi fost vorba despre o problemă cu software-ul principal al platformei de gestionare a zborurilor din cadrul centrului de control regional de la Milano, care monitorizează traficul aerian din Piemont, Valle d'Aosta, Liguria, Lombardia şi o parte din Veneto și Emilia-Romagna. Imediat după aceea, sistemul de rezervă a fost activat, dar a necesitat o reducere de 65% a mișcărilor în așteptarea restabilirii sistemului principal.

Enav (compania care gestionează traficul aerian în Italia) a confirmat problema, dar a explicat și că refacerea a avut loc după aproximativ cincizeci de minute. Cu toate acestea, a fost nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la 100% funcționare, după un pas care a adus mișcarea la 70% din cea așteptată pentru a ajunge apoi la capacitate maximă.

Specialiştii avertizează că e posibil ca problema înregistrată ieri seară să influenţeze şi traficul aerian de astăzi.

Subiecte în articol: Italia trafic aerian zboruri anulate
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile