Antena 3 CNN Actualitate Locale O pacientă din Prahova a fost abandonată într-o pădure de șoferița unei ambulanțe: „A oprit şi m-a dat jos din salvare”

O pacientă din Prahova a fost abandonată într-o pădure de șoferița unei ambulanțe: „A oprit şi m-a dat jos din salvare”

de Roxana Mihăiescu    |   

O femeie din Prahova, care era transportată cu o ambulanţă privată, a fost lăsată într-o pădure de către șoferiță. Totul s-a întâmplat după ce pacienta i-ar fi făcut observaţie acesteia pentru modul agresiv în care conducea. Norocul femeii a fost că pe acolo a trecut un echipaj de poliție, care i-a sărit în ajutor.

Femeia se afla în ambulanţa privată pentru că era dusă la un centru de dializă din Ploiești. Nu era prima dată când făcea acest drum. Iar în trecut chiar a fost implicată într-un accident rutier cu o astfel de ambulanţă. Văzând că şoferiţa de acum conducea agresiv, i-a făcut observaţie.

„După care, eu spunându-i chestia asta, ea s-a supărat, a oprit maşina şi m-a dat jos din salvare exact în pădure cum mergi spre Câmpina. M-a abandonat pur şi simplu în acel câmp”, spune Norica Hîncu, pacientă.

Femeia a sunat la 112 când s-a trezit pe marginea drumului fără acte şi fără bani. Întâmplarea a făcut ca o maşină de poliţie să treacă atunci prin zonă. Femeia le-a povestit ce s-a întâmplat, însă la scurt timp a apărut şi ambulanţa.

„După preluarea altor pacienţi din zonă, conducătoarea ambulanţei s-a întors solicitându-i apelantei să urce, aceasta din urmă a refuzat, iar ambulanţa şi-a continuat deplasarea. Ulterior, conducătoarea s-a întors din nou, solicitând femeii să urce, aceasta a acceptat, continuând deplasarea către unitatea medicală”, a declarat Maria Magdalena Vîiu Rădulescu, IPJ Prahova.

Femeia spune că este nedrept ceea ce i s-a întâmplat, mai ales având în vedere problemele de sănătate pe care le are.

„Nu mi s-a părut normal ce mi s-a întâmplat. Actele spun câte probleme de sănătate am. Sunt dializată de patru luni şi ceva”, mai mărturisește pacienta.

Conducerea centrului medical care a contractat serviciul de transport al pacientilor dializaţi spune că face verificări cu privire la situaţie, dar nu e foarte afectat de ce s-a întâmplat.

„Mie mi se pare un incident minor. Mai ales că e vorba de o pacientă dializată cu probleme neuropsihice. Cred că televiziunile au lucruri mult mai importante de rezolvat. Nu a fost dată jos. Dânsa a cerut imperativ să se dea jos”, a declarat Cristian Vintilescu, director centru medical.

Pentru că în cauză nu au fost constatate fapte de natură penală, nu a fost deschis un dosar de cercetare de către oamenii legii.

Subiecte în articol: pacient padure ambulanta ISU Prahova
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile