Antena 3 CNN Externe Mapamond O operă de artă controversată a fost inaugurată în piața centrală din Napoli. Oamenii au rămas stupefiați: „Au și luminat-o”

O operă de artă controversată a fost inaugurată în piața centrală din Napoli. Oamenii au rămas stupefiați: „Au și luminat-o”

de Naty Badea    |   

O operă de artă ciudată a fost ridicată în piața centrală din Napoli. Aceasta a stârnit discuții aprinse, ironii și indignare printre napoletani, scrie Rai News.

[GAL layout="5"]

Creația sculptorului și designerul Gaetano Pesce, care a murit în urmă cu șase luni la New York, are 12 metri înățime și va fi expusă până pe 19 decembrie, în Piazza Municipio, din Napoli.

Dar ceea ce a stârnit curiozitatea, glumele și comentariile nu întotdeauna binevoitoare este forma falică a lucrării.

Instalația este formată din două lucrări în dialog între ele: o reinterpretare a rochiei lui Pulcinella, de 12 metri înălțime , și două inimi roșii străpunse de o săgeată, și face parte din programul „Napoli contemporan”. 

A stârnit curiozitatea numeroșilor turiști care se plimbă prin Piazza Municipio, care privesc amuzați în fața lucrării gigantice și se fotografiază cu ea. Există multe comentarii sugestive și ironice pe internet, inclusiv cel al fostului primar din Napoli, Luigi de Magistris. 

La inaugurare au fost prezenți aseară primarul din Napoli, Gaetano Manfredi, și guvernatorul Vincenzo De Luca. „Au și luminat-o”, s-au mirat trecătorii, la inaugurare.

„Pulcinella di Pesce” ia locul statuii „Venus” din cârpe a lui Michelangelo Pistoletto, care, de asemenea, a stârnit destul de multe controverse și a fost arsă de un om fără adăpost.

Inclusiv primarul din Napoli a fost șocat de lucrare.

„Inițial când am văzut-o m-am gândit la ce gândeau și ceilalți (...) dar ideea operei este o reprezentare stilizată a relației dintre Pulcinella și inima napolitanilor și apoi arta contemporană trebuie să provoace discuții, dezbaterea arată că e un oraș viu”, a declarat primarul Gaetano Manfredi.

Inaugurarea a fost însoțită de interpretarea unei orchestre, formată doar din fete din liceele napolitane, care au interpretat Bolero-ul lui Ravel, iar lucrarea a fost luminată.

Subiecte în articol: Napoli opera de arta arta cultura
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile