Antena 3 CNN Externe O navă a fost lovită de trei proiectile în largul Yemenului și nu mai poate fi manevrată

O navă a fost lovită de trei proiectile în largul Yemenului și nu mai poate fi manevrată

de Adrian Iclozan    |   

Trei proiectile au lovit, miercuri, o navă cargo în largul coastei Yemenului, distrugându-i capacitatea de manevră, relatează Agerpres, care citează AFP.

O navă a fost lovită de două proiectile neidentificate, după care fost atinsă de un al treilea proiectil, în timp ce naviga la vest de orașul Hodeida, a comunicat Agenția britanică de securitate maritimă, UKMTO.

Conform agenției citate, atacul nu a provocat victime, însă a lăsat nava imposibil de manevrat.

De vasul avariat s-au apropiat anterior două ambarcațiuni, prima având la bord trei până la cinci persoane, iar cea de-a doua, în jur de zece persoane.

"Cele două ambarcațiuni s-au apropiat de nava comercială, ceea ce a dus la un schimb de focuri cu arme de calibru mic", a precizat UKMTO.

Atacul nu a fost revendicat imediat, însă zona a fost scena unor atacuri ale rebelilor houthi, sprijiniți de Iran, în ultimele luni.

Acești insurgenți, care controlează orașul Hodeida şi zone întinse din Yemen, atacă navele pe care le suspectează că au legături cu Israelul.

Rebelii spun că acționează în semn de solidaritate cu palestinienii din Fâșia Gaza, unde statul evreu desfășoară o operațiune militară de eradicare a grupării islamiste Hamas, în urma atacului din 7 octombrie 2023.

Atacurile rebelilor houthi au perturbat traficul în această zonă maritimă critică pentru comerțul global, determinând Statele Unite să pună bazele unei coaliții maritime internaționale și să lovească, uneori cu ajutorul Marii Britanii, ținte ale rebelilor de pe teritoriul Yemenului.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile