Antena 3 CNN Actualitate O mină marină de război a fost descoperită pe litoral. MApN a trimis scafandri în zonă ca să o distrugă

O mină marină de război a fost descoperită pe litoral. MApN a trimis scafandri în zonă ca să o distrugă

de Cătălina Buzoianu    |   

Un obiect suspect, despre care se crede că ar fi o mină marină de război, a fost observată marţi în zona Corbu din Constanța. 

Forțele Navale au trimis o echipă de geniști, după ce au primit o sesizare chiar din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța. 

Zona a fost deja securizată. 

Sesizarea cu privire la mina marină a fost făcută marţi dimineaţă, puțin după ora 9:30, la cei de la Forțele Navale Române. 

Reprezentanţii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea spuneau că ar fi prezent acolo un obiect suspect eșuat pe țărm în zona Grindului Chituc. 

Au fost făcute o serie de fotografii acolo și după ce au fost examinate, cei de la Forțele Navale au ajuns la concluzia că este vorba, cel mai probabil, de o mină de desantare pe fluviu.

În zona respectivă au fost trimiși deja geniștii pentru a securiza locul și pentru a interveni pentru distrugerea minei în cel mai scurt timp cu putință și în condiții de securitate.

„Marți, 13 august, Forțele Navale Române au activat o echipă de geniști de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni în zona Grindului Chituc, în urma primirii, în jurul orei 9:30, a unei sesizări din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, cu privire la un obiect suspect eșuat pe țărm în această zonă.

Din examinarea fotografiilor realizate la faţa locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare pe fluviu, de tipul YaRM. 

Zona este monitorizată şi securizată, la acest moment, de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol.

Geniștii militari vor interveni, în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu procedurile specifice de clasificare și neutralizare”, se arată în comunicatul transmis marţi de Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

 

Subiecte în articol: mină marină Constanța Corbu
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile