Antena 3 CNN Actualitate O locomotivă s-a ciocnit de vagoanele unui tren de pasageri, în Gara Basarab. 15 răniți, dintre care 8 transportați la spital

O locomotivă s-a ciocnit de vagoanele unui tren de pasageri, în Gara Basarab. 15 răniți, dintre care 8 transportați la spital

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Un incident feroviar grav a avut loc, vineri, în Gara Basarab din București.

O locomotivă a companiei Regio Călători s-a ciocnit de vagoanele de călători ale propriei garnituri, pe care ar fi trebuit să o remorcheze.

Aparent, locomotiva a rămas fără frâne și s-a ciocnit de vagoane în timpul manevrelor de cuplare, iar unii dintre călătorii care erau în tren și stăteau în picioare au căzut în vagoane.

Surse Antena 3 CNN spun că mai multe persoane au fost rănite ca urmare a coliziunii, iar opt dintre ele au fost transportate la spital.

ISUBIF a anunțat că, începând cu ora 18.46, s-a activat Planul Roșu de Intervenție, în urma incidentului cu locomotiva care a rămas fără frâne.

Ulterior, autoritățile au anunțat dezactivarea Planului Roșu.

Comunicatul autorităților

"În urma unei coliziuni produse între două garnituri de tren, am intervenit pentru acordarea de prim ajutor calificat călătorilor. Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor care intervin la fața locului.

La locul evenimentului au fost alocate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, toate resursele medicale disponibile, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și un spital mobil.

În urma coliziunii, ocupanții s-au autoevacuat pe peron, până la sosirea pompierilor. Până la acest moment, 15 persoane, cu leziuni minore, au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost transportate la spital.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat", a comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov, ISUBIF.

CFR: Incidentul s-a produs la manevrele pentru schimbarea sensului de mers al locomotivei

"Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că în această seară, în jurul orei 18:30, la un tren privat de călători, care avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, s-a produs tamponarea primului vagon cu ocazia manevrelor de rebrusare a locomotivei (întoarcere pentru schimbare sens de mers) în vederea cuplării la garnitura în care erau deja urcați călători.

Din datele transmise de echipele SMURD, șapte călători, inclusiv mecanicul, au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical. Menționăm faptul că acest incident feroviar va fi investigat de AGIFER.

La ora actuală, celelalte garnituri de călători, care sosesc în Gara de Nord sau au pornire din Gara de Nord, nu sunt afectate de incidentul produs la trenul privat, care aparține operatorului Regio Călători", a precizat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile