Antena 3 CNN Actualitate O localitate din România este terorizată de lupi. Aceştia dau târcoale noaptea caselor şi blocurilor

O localitate din România este terorizată de lupi. Aceştia dau târcoale noaptea caselor şi blocurilor

de Mihai Paul    |   

O localitate din România a ajuns să fie terorizată de lupi. Aceştia se plimbă noaptea printre blocuri dar intră şi în curţile oamenilor. Este vorba de Berzasca , o localitate din judeţul Caraş-Severin cu circa 3.000 de locuitori. 

Seară de seară lupii coboară în comună şi umblă nestingheriţi printre blocuri şi pe străzile comunei. Ba mai mult, lupii au ajuns să ia animalele oamenilor din curte.

Locuitorii sunt îngroziţi şi spun că se tem să mai iasă din case. În urmă cu cîteva zile, un lup a intrat in curtea unui satean şi i-a ucis câinele.

Oamenii au alertat autorităţile dar momentan li s+a spus că nu se poate face nimic din punct de vedere legal. Recent, Uniunea Europeană a anunţat că va aproba cote de vânat pentru lupi în arealele care sunt puse în pericol. 

"Nu sunt doar printre blocuri, umblă şi prin centrul comunei prin faţa primăriei. Nu vorbim de un lup rătăcit, sau de doi-trei. Berzasca e la 30 de kiometri de Moldova Noua există o şcoală, sunt copiii care pleacă la şcoală pe întuneric, la ora 6.30 sau 7. Oamenii se tem pe bună dreptate. Făcând haz de necaz, oamenii îşi înlocuiesc cîinii cu lupi, omul când se duce la coteţ, găseşte un lup în loc de un câine", a transmis corespondentul Antena3 CNN Vali Popovici.

Subiecte în articol: vanat lupi Caras Severin
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile