Antena 3 CNN Externe O jurnalistă e obligată să îi plătească Giorgiei Meloni 5.000 de euro pentru că a luat-o peste picior: „Ai 1,2 metri, nici nu te văd”

O jurnalistă e obligată să îi plătească Giorgiei Meloni 5.000 de euro pentru că a luat-o peste picior: „Ai 1,2 metri, nici nu te văd”

de Ioana Coman    |   

O jurnalistă din Italia a fost condamnată să îi plătească 5.000 de euro şefei guvernului, Giorgia Meloni, pentru că a ironizat-o într-o postare pe rețelele sociale.

Ziarista în cauză, Giulia Cortese, a primit de asemenea o amendă de 1.200 de euro cu suspendare, după ce în octombrie 2021 a făcut pe Twitter - astăzi X - o referire la înălţimea Giorgiei Meloni care a fost considerată "body shaming", criticarea publică a trăsăturilor fizice ale unei persoane.

Meloni a dat-o în judecată pe Cortese după ce cele două femei s-au confruntat în social media, au relatat agenţia de presă ANSA şi alte media locale, potrivit Reuters și Agerpres.

Giorgia Meloni, a cărei formaţiune, Fraţii Italiei, era pe atunci în opoziţie, s-a înfuriat când Giulia Cortese a publicat un colaj în care Meloni apare având pe fundal o fotografie a fostului lider fascist Benito Mussolini.

Cortese a reacţionat cu alte tweet-uri, între care unul în care i-a scris: "Nu mă sperii, Giorgia Meloni. La urma urmei, ai doar 1,2 metri. Nici măcar nu te văd".

Meloni ar avea între 1,58 şi 1,63 metri înălţime, potrivit mai multor site-uri.

Cortese poate face apel, iar avocatul Giorgiei Meloni a afirmat că şefa guvernului va dona unor organizaţii de caritate eventualele daune încasate.

Reporteri fără frontiere a remarcat creşterea numărului de procese împotriva jurnaliştilor în acest an, Italia pierzând cinci locuri în clasamentul Indexul libertăţii presei pe 2024 al organizaţiei, unde figurează pe locul 46.

Meloni a mai dat în judecată jurnalişti, anul trecut un tribunal din Roma amendându-l pe scriitorul Roberto Saviano cu 1.000 de euro plus cheltuielile legale după ce a insultat-o la televizor în 2021, în legătură cu poziţia ei dură faţă de imigraţia ilegală.

În mai, jurnalişti de la postul public RAI au făcut grevă pentru a protesta împotriva "controlului sufocant" al guvernului Meloni asupra activităţii lor.

Subiecte în articol: Giorgia Meloni Italia despagubire
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile