Antena 3 CNN Life O japoneză de 116 de ani va fi numită cea mai vârstnică persoană din lume

O japoneză de 116 de ani va fi numită cea mai vârstnică persoană din lume

de Laura Dinu    |   

O japoneză în vârstă de 116 ani, pasionată de escalade montane în tinereţe, urmează să fie numită cea mai vârstnică persoană din lume de Guinness World Records, a spus, miercuri, un grup de cercetare.

Anunțul vine după moartea, la începutul acestei săptămâni, a decanei de vârstă a planetei, o femeie din Spania, în vârstă de 117 ani, informează Reuters, citat de Agerpres

Tomiko Itooka s-a născut pe 23 mai 1908 şi trăieşte în oraşul Ashiya (vestul Japoniei), potrivit Grupului de Cercetări Gerontologice din Statele Unite.

Este următoarea pe listă pentru titlul de cea mai vârstnică persoană din lume după ce Maria Branyas Morera a murit luni, într-un cămin de bătrâni din Spania, potrivit grupului.

Itooka, mama a trei copii, s-a născut în anul când a fost transmis primul mesaj pe distanţă lungă din Turnul Eiffel şi când fraţii Wright au realizat primele lor zboruri publice în Europa şi America.

În anii 1970, Itooka făcea deseori ascensiuni montane şi a escaladat de două ori muntele Ontake din Japonia, cu o altitudine de 3.067 de metri, prilej cu care şi-a surprins ghidul pentru că a escaladat într-o pereche de tenişi în loc de bocanci, a mai spus grupul de cercetare.

La vârsta de 100 de ani, ea a urcat treptele din piatră care duc la templul Ashiya fără să se sprijine în baston, a adăugat grupul.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile