Antena 3 CNN Externe O insulă a fost rasă de pe fața Pământului! Este scena unui „masacru total” după trecerea uraganului Irma

O insulă a fost rasă de pe fața Pământului! Este scena unui „masacru total” după trecerea uraganului Irma

de S.T.    |   

Insula Barbuda din Caraibe este scena unui „masacru total” după trecerea uraganului Irma, iar guvernul va cere ajutor din partea comunităţii internaţionale pentru reconstrucţia ţării, a anunţat joi premierul din Antigua şi Barbuda, Gaston Browne, transmite Reuters.

Premierul statului insular a declarat pentru BBC că aproximativ jumătate din populaţia din Barbuda, care numără circa 1800 de locuitori, a rămas fără adăpost, iar nouă din zece clădiri au fost avariate în mai mică sau mare măsură, multe dintre ele fiind distruse.

„Am zburat în Barbuda şi am văzut masacru total. Clar, a fost una din cele mai dureroase experienţe pe care le-am trăit”, a mărturisit Browne.

„Aproximativ 50% dintre locuitorii din Barbuda sunt practic fără adăpost în acest moment. Încercăm să le furnizăm ajutoare de primă necesitate mâine dimineaţă”, a adăugat premierul, potrivit căruia revenirea la normalitate va dura luni sau chiar ani.

Uraganul Irma, una dintre cele mai puternice furtuni din Atlantic din ultimul secol, a aruncat Puerto Rico în întuneric joi în timp ce a măturat insulele Caraibe deplasându-se către statul american Florida. Zece persoane au decedat până acum în insule în urma uraganului de categoria 5 (maximă).

Sursă: Agerpres
Subiecte în articol: caraibe insula uragan Irma
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile