Antena 3 CNN Externe O ex-deputată naționalistă din Ucraina a fost împușcată mortal la Liov. Nu e exclus să fi fost „o crimă comandată”

O ex-deputată naționalistă din Ucraina a fost împușcată mortal la Liov. Nu e exclus să fi fost „o crimă comandată”

de Andreea Ştefan    |   

Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în cap vineri seară şi a murit la spitalul din Liov, a anunţat sâmbătă dimineaţa ministrul de interne ucrainean Ihor Klimenko, citat de dpa.

Agenţi de poliţie şi din domeniul informaţii sunt în căutarea făptaşului, a scris Klimenko pe Telegram.

Farion, în vârstă de 60 de ani, a fost un critic deschis al utilizării pe scară largă a limbii ruse în Ucraina. Partidul ei naţionalist Svoboda suspectează că există o filieră rusească în spatele asasinării ei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul asupra lui Farion şi le-a cerut lui Klimenko şi şefului Serviciului de Securitate Vasil Maliuk să rezolve crima. Făptaşii trebuie să fie traşi la răspundere, a declarat preşedintele ucrainean.

Klimenko vede o legătură între crimă şi activităţile lui Farion in comunitate.

„Principalele teorii luate în considerare în prezent sunt animozitatea personală, activităţile sociale şi politice ale doamnei Farion. Nu excludem posibilitatea să fi fost o crimă comandată", a scris ministrul pe Telegram, care nu a exclus nici posibilitatea unei legături cu Rusia.

Subiecte în articol: deputata Ucraina Irina Farion
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile