Antena 3 CNN Life O femelă urangutan a fost învățată de 30 de femei cum să alăpteze. Cum a reacționat maimuța

O femelă urangutan a fost învățată de 30 de femei cum să alăpteze. Cum a reacționat maimuța

de Ioana Coman    |   

O grădină zoologică din Dublin a apelat la 30 de femei pentru a învăța o femelă urangutan gestantă cum să își alăpteze puiul, scrie The Guardian.

Femela de 19 ani, pe nume Mujur, nu a reușit anterior să creeze o legătură destul de strânsă cu niciunul dintre puii săi, care au murit în 2019 și 2022. 

Din această cauză, atunci când a rămas însărcinată la începutul acestui an, grădina zoologică a apelat la mame umane care alăptează pentru a încerca să-i arate cum se procedează.

Lizzie Reeves, moașă și specialistă în alăptare la maternitatea națională din capitala Irlandei, a adus 30 de tinere mame care să predea, pe rând, lecții de alăptat maimuței, a cărei specie este pe cale de dispariție.

Urangutanul era despărțit de femei printr-un geam.

„Mujur a fost extrem de interesată să privească prin geam femeile hrănindu-și copiii, chiar reproducând unele dintre acțiunile lor”, a spus grădina zoologică într-un comunicat luni.

De asemenea, lui Mujur i s-au arătat videoclipuri cu alți urangutani care își hrănesc bebelușii ca parte a cursurilor dedicate femelei.

Ea a născut pe 31 iulie un mascul sănătos și a arătat „îngrijire maternă bună”, a transmis grădina zoologică, sugerând că lecțiile au avut un efect. Cu toate acestea, femela nu a reușit să își hrănească puiul. Din acest motiv, spun reprezentanții instituției, puiul de urangutan va fi transferat în câteva săptămâni la Monkey World, un sanctuar din Anglia.

În mod normal, grădina zoologică ar fi lăsat natura să-și urmeze cursul, dar având în vedere profilul genetic al sugarului, al cărui tată a murit în februarie, a intervenit.

Subiecte în articol: urangutan maimuta alăptare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile