Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă O femeie spune că a slăbit 72 de kilograme în 2 ani apelând la două trucuri simple, dar esențiale

O femeie spune că a slăbit 72 de kilograme în 2 ani apelând la două trucuri simple, dar esențiale

de Daniela Chihaia    |   

O norvegiancă de 37 de ani a reușit să slăbească 72 de kilograme în 2 ani fără să se înfometeze, datorită a două trucuri esențiale. 

În 2022, Maria Kirkeland a decis să pună punct suitei de execese culinare alternate cu perioadele de înfometare care au îngrășat-o mai mult ca niciodată. Ea a povestit pentru Business Insider că după ce avea săptămâni de festinuri care includeau înghețată, ciocolată, gustări și alimente foarte bogate în calorii se hotăra brusc să țină dietă și renunța definitiv la tot ce-i plăcea. „Atunci spuneam: gata, încep dieta, nu mai mănânc nicio înghețată, nu mai mănânc niciodată ciocolată, vreau să slăbesc. Dar asta dura câteva zile, iar apoi cedam”, spune ea.

Hărțuită încă din copilărie din cauza greutății ei, Kirkeland vedea în mâncare un fel de sprijin emoțional. Iar pandemia de COVID-19 nu a făcut decât să-i intensifice obiceiurile.

Am cam pierdut controlul. Eram foarte deprimată. M-am izolat foarte mult și cred că asta m-a determinat să am o relație oribilă cu mâncarea și să mănânc foarte prost și să mai nu ies din casă”, a povestit ea.

Într-un final a decis să-și schimbe abordarea în ceea ce privește pierderea în greutate, să renunțe la modelul înfometare/ abundență și să adopte două tehnici esențiale: numărarea caloriilor, concentrându-se pe aportul de proteine ​​și antrenamentul de forță.

Numărarea caloriilor

O documentare temeinică online i-a oferit lui Kirkeland o schimbare de perspectivă. Ea a aflat  de la antrenorii de slăbire de pe relele sociale că ar avea nevoie de un deficit de calorii pentru a pierde în greutate și să consume mai multe calorii decât mânca.

Fiind o persoană cu un istoric de comportamente extreme și restrictive, Kirkeland a fost inițial îngrijorată de numărarea caloriilor. „Mi-a fost foarte teamă că o să revin la mentalitatea anterioară”, a mărturisit ea.

Însă a reușit în cele din urmă să se obișnuiască cu numărarea caloriilor și a folosit metoda ca un instrument informativ, nu ca pe o obsesie nesănătoasă.

Înainte, când încercam să slăbesc, făceam totul după ureche și cred că asta m-a determinat să mănânc prea puțin, ceea ce m-a făcut să cedez rapid, pentru că îmi era foame în permanență”, a spus ea.

Cu numărarea caloriilor, Kirkeland și-a permis să-și satisfacă și pofta de dulce, dar cu moderație, lucru pe care nu a reușit să-l gestioneze niciodată până acum.

A făcut și alegeri alimentare mai bune, renunțând treptat la mâncarea procesată și trecând la alimente integrale, sănătoase și proteine.

Antrenamente de forță

În primă fază, Kirkeland s-a concentrat pe exercițiile cardio și apoi a început un program de antrenament de forță pentru a-și crește masa musculară. Pentru menținerea musculaturii și pentru recuperare, după antrenament a crescut aportul de proteine.

Acum a ajuns să ridice greutăți și se concentrează pe asta. Pentru ea un corp puternic este sinonim cu un spirit puternic. „Am reușit să fac lucruri pe care le credeam dificile înainte, mi-au dat o stare de bine și un sentiment de împlinire”, a spus ea.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile