Antena 3 CNN Externe Mapamond O femeie din Thailanda a fost atacată în casă de un piton de 4 metri. Timp de 2 ore reptila a încercat să o înghită

O femeie din Thailanda a fost atacată în casă de un piton de 4 metri. Timp de 2 ore reptila a încercat să o înghită

de Daniela Chihaia    |   

O femeie din Thailanda a fost salvată la limită după ce a fost atacată în propria casă de un piton de 4 metri, care a încolăcit-o și a încercat să o înghită. Tot calvarul a durat două ore,  iar femeia a scăpat cu viață printr-o minune.

Arom Arunroj, de 64 de ani, a fost muşcată de mai multe ori de şarpele care intrase în casa ei din Samut Prakan, o provincie aflată la sud de Bangkok. Ea a spus că își terminase treburile în jurul orei 20:30 când a simțit brusc că ceva o mușcă de picior. „M-am uitat și era un șarpe”, a spus ea într-un interviu pentru presa thailandeză citată de The Guardian.

Arom a povestit că a încercat să lupte cu șarpele și a strigat după ajutor, dar nimeni nu a auzit-o.

La un moment dat, ea a prins șarpele de cap în speranța că o va lăsa să plece, dar acesta n-a dat deloc înapoi, ba chiar a început să o strângă mai tare.

Într-un final, o vecină i-a auzit strigătele de ajutor și a sunat la echipajele de urgență în jurul orei 22:00.

Polițistul Anusorn Wongmali a spus că a spart ușa de la casa femeii după ce a auzit din interior o voce slabă. „Probabil că fusese încolăcită de ceva vreme, pentru că pielea ei era palidă”, a spus el.

„A fost un piton mare”, a mai spus el, după care a explicat cum a reușit să începărteze reptila.

Pitonul avea patru metri lungime și cântărea peste 20 kg. În imaginile filmate de echipajul de salvare sosit la fața locului, Arom poate fi văzută stând pe podea, cu șarpele încolăcit în jurul ei.

Femeia a fost dusă la spital, pentru îngrijiri medicale. Pitonii nu sunt veninoși, dar mușcăturile lor pot provoca infecții. De obicei își ucid prada înfășurându-se în jurul ei, după care o înghit. 

Aproximativ 12.000 de persoane din Thailanda au fost tratate pentru mușcături de șerpi veninoși în 2023, a anunțat biroul național de securitate sanitară. Potrivit statisticii, anul trecut 26 de persoane au murit din cauza mușcăturilor de șarpe.

Un piton a mușcat un bărbat de testicule, incidentul petrecându-e în aceeași provincie, luna trecută. Bărbatul stătea pe toaleta din casă când s-a întâmplat totul. A avut nevoie de un tratament cu antibiotic și, potrivit spuselor lui, a suferit dureri crunte.

 

Subiecte în articol: pitoni serpi reptile Thailanda
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile