Antena 3 CNN Actualitate O femeie din Iași a murit intoxicată în beci, din cauza vinului care fermenta. Soțul ei a fost salvat în ultima clipă

O femeie din Iași a murit intoxicată în beci, din cauza vinului care fermenta. Soțul ei a fost salvat în ultima clipă

de Bianca Chirilă    |   

O femeie în vârstă de 39 de ani, din localitatea Focuri, a murit, luni, din cauza monoxidului de carbon emanat de vinul din beciul în care a căzut în timp ce punea murături alături de soţul său.

„Două persoane, care puneau murături, au căzut în beciul în care era depozitat vin. Una dintre victime, un bărbat, a fost extrasă de cetăţeni, iar cealaltă victimă, femeia, a fost găsită inconştientă. La locul solicitării s-a deplasat Detaşamentul 1 de Pompieri Iaşi cu o autospecială de intervenţie cu cinci militari, două ambulanţe de prim ajutor calificat, o ambulanţă de la SAJ Iaşi, ESA SMURD Iaşi şi SVSU al comunei Focuri. Bărbatul a fost preluat de către echipajul medical SAJ pentru a fi transportat la elicopter. Doi militari echipaţi cu aparate de respirat au intrat în beci şi au scos cea de-a doua victimă, femeie, aflată în stare de inconştienţă şi au început protocolul de resuscitare”, a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a spus că bărbatul a fost găsit conştient, uşor confuz, dar nu ştia să precizeze cu exactitate de când era în beci.

„Prezenta dispnee, sindrom emetizant, fără mărci traumatice vizibile. A fost preluat şi transportat cu elicopterul la UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iaşi, cu diagnosticul de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Femeia a fost găsită în stop cardio-respirator, cu semne de moarte instalate (midriază fixă bilaterală, rigiditate cadaverică, lividităţi cadaverice, tegumente reci, cianotice), pentru care s-a declarat decesul, pacienta neavând indicaţie de resuscitare. La faţa locului a fost prezentă şi Poliţia Criminalistică”, a precizat dr. Cimpoeşu.

Subiecte în articol: Iași deces monoxid de carbon vin
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile