Antena 3 CNN Externe Mapamond O femeie de 96 de ani, care se deplasează în scaun cu rotile, a recunoscut că a „condus periculos” și a omorât altă femeie de 76 de ani

O femeie de 96 de ani, care se deplasează în scaun cu rotile, a recunoscut că a „condus periculos” și a omorât altă femeie de 76 de ani

de Daniela Chihaia    |   

O femeie de 96 de ani, care se deplasează în scaun cu rotile, a recunoscut că a condus periculos și din această cauză a provocat moartea altei femei, de 76 de ani, fiind condamnată la 18 luni de închisoare cu suspendare. În plus, instanța i-a ridicat dreptul de a conduce pe o perioadă de 5 ani.

June Mills, de 96 de ani, a pledat vinovată în procesul în care a fost acuzată că a provocat moartea Brendei Joyce, de 76 de ani, în Formby, Anglia, în august anul trecut. Avocatul ei a spus că „pedala de accelerație i-a căzut sub picior, a intrat în panică și nu a mai fost capabilă să reacţioneze”.

În accidentul petrecut în august anul trecut, June Mills a acroșat-o pe femeia care a decedat ulterior și un alt pieton, care erau pe trotuar.

Potrivit Sky News, Mills este unul dintre cei mai bătrâni oameni din Marea Britanie care a fost condamnată pentru moarte provocată prin conducere periculoasă.

Din orice punct de vedere și privit din orice unghi, acest caz este o tragedie totală. Doamna Joyce a murit, doamna Ensor a fost rănită...”, a spus judecătorul Simon Medland la pronunțarea sentinței.

Tom Gent, avocatul bătrânei acuzate, a spus: „Acesta este în mod evident un caz teribil de trist. Doamnei Mills îi pare extrem de rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Consecințele faptei sale o vor bântui pentru totdeauna. Simte o mare rușine și vinovăție."

Gent a mai spus în instanță că Mills și-a predat permisul de conducere imediat după accident și a mai ținut să precizeze că înainte de tragedie a fost implicată în activități de caritate și că „a găzduit și găzduiește în continuare refugiați ucraineni”.

Din cercetări a rezultat că June Mills a condus cu viteză și nu și-a mai putut controla mașina care a intrat pe trotuar.

Femeia a venit la proces în scaun cu rotile, iar avocatul ei susține că mobilitatea ei s-a degradat după accident, că poate să se deplaseze în picioare doar câțiva pași și că nu este aptă să desfășoare muncă în folosul comunității.

Brenda Joyce a fost declarată moartă la locul accidentului, în timp ce cea de-a doua persoană acroșată - Jennifer Ensor, o femeie de 80 de ani - a suferit răni uşoare.

Ensor a spus la proces că a suferit leziuni ale tendonului, ceea ce a împiedicat-o să joace o partidă completă de golf și este urmărită de un „sentiment de vinovăție” pentru că a supraviețuit incidentului.

Pe lângă sentința de 18 luni de închisoare cu suspendare, Mills este obligată să plătească o amendă de 1.500 de lire sterline și 500 de lire sterline cheltuieli de judecată. De asemenea, nu mai are voie să conducă timp de 5 ani.

Subiecte în articol: accidente rutiere decese Anglia condamnari
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile