Antena 3 CNN Externe Mapamond O femeie a primit 9 ani de închisoare după ce a furat aripioare de pui în valoare de 1,5 milioane de dolari

O femeie a primit 9 ani de închisoare după ce a furat aripioare de pui în valoare de 1,5 milioane de dolari

de Ioana Coman    |   

O femeie din Chicago a fost condamnată la nouă ani de închisoare după ce a recunoscut că a furat aripioare de pui în valoare de 1,5 milioane de dolari, scrie The Guardian. Aceasta era directoarea unui serviciu alimentar de la o școală, iar mâncarea furată era destinată elevilor.

Femeia, pe nume Vera Liddell, de la serviciul de alimentație pentru Harvey School, furase mii de cutii de aripioare, atât în timpul pandemiei, cât şi după. Aripioarele erau destinate copiilor care învățau de la distanță, dar care încă primeau mesele școlare.

În total, Liddell, în vârstă de 68 de ani, a comandat peste 11.000 de cutii de aripioare de la furnizorul de alimente al districtului școlar, apoi a preluat comanda ea însăși într-o dubă de marfă. 

Documentele legale depuse ca parte a cazului au numit schema o „fraudă masivă”, care a durat din iulie 2020 până în februarie 2022.

Furtul a fost descoperit în timpul unui control de rutină, când s-a constatat că, la jumătatea anului școlar, costurile anuale ale serviciilor alimentare erau cu 300.000 de dolari peste buget.

Subiecte în articol: aripioare de pui furt SUA chicago
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile