Antena 3 CNN Externe Mapamond O femeie a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri

O femeie a murit după ce a confundat capsulele de detergent cu dulciuri

de Ioana Coman    |   

O femeie din Londra a murit după ce a mâncat capsule de detergent crezând că sunt dulciuri. Acum, medicii legiști trag un semnal de alarmă autorităților pentru ca un astfel de caz să nu se mai repete, scrie The Guardian.

Elizabeth Van Der-Drift suferea de demență și a murit la vârsta de 93 de ani după ce a înghițit mai multe capsule de detergent de rufe, pe care le-a confundat cu bomboane.

Îngrijitoarea ei le-a declarat anchetatorilor că ambalajul capsulelor „era mai mult decât asemănător cu o pungă de dulciuri”,conform unui raport de prevenire a deceselor (PFD). 

Asistentul legist, Ian Potter, a avertizat că reglementările privind siguranța produselor ar putea acorda „în mod insuficient atenție” riscurilor prezentate persoanelor cu demență. 

„Se recunoaște de mult că produsele de această natură pot prezenta riscuri pentru copii; cu toate acestea, se pare că există mai puțină recunoaștere a riscurilor prezentate pentru cei care trăiesc cu demență sau alte forme de afectare cognitivă”, avertizează legistul.

„Culorile strălucitoare și atrăgătoare” ale unor astfel de capsule au fost un „fenomen la nivel de industrie”, a mai spus medicul legist. 

Acesta a scris avertismentul în raport și voia să-l trimită producătorului de detergent, în schimb, raportul a fost transmis directorului executiv al „Office for Product Safety and Standards”, secretarului de stat pentru sănătate și asistență socială și directorului general al Asociației Industriei Produselor de Curățare din Marea Britanie. 

Medicul legist a spus că este „foarte conștient” de Regulamentele din 1989 privind siguranța, dar că i „se pare că fie reglementările în sine nu țin cont suficient de cei care trăiesc cu demență sau alte tulburări cognitive, fie că aplicarea reglementărilor este neabordată cu suficientă rigoare”.

Reglementările interzic furnizarea de produse care sunt improprii pentru consumul uman, dar care sunt susceptibile de a fi confundate cu alimente și menționează în mod explicit riscul pentru copii. 

Produsul ingerat de Elizabeth a fost descris ca fiind „predominant roz strălucitor și alb, cu portocaliu, galben și verde”. De asemenea, cutia nu avea nicio „trăsătură evidentă de design” care să îngreuneze accesul la capsule, a spus el.

 La scurt timp după consumarea produsului, bătrâna s-a plâns de dureri de stomac și dificultăți de respirație. Femeia a murit la spital câteva zile mai târziu. 

Subiecte în articol: Londra dementa detergent
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile