Antena 3 CNN Life O familie din Italia a ținut un tablou de Picasso pe perete, timp de 50 de ani, neștiind cine l-a pictat. Cum a fost descoperit acum

O familie din Italia a ținut un tablou de Picasso pe perete, timp de 50 de ani, neștiind cine l-a pictat. Cum a fost descoperit acum

de Mia Lungu    |   

Un tablou de Pablo Picasso, găsit în urmă cu 50 de ani într-o vilă din Capri şi ţinut agăţat timp de decenii în sufrageria unei familii care nu-i cunoştea valoarea a fost atribuit recent marelui artist cubist spaniol, a relatat luni cotidianul Il Giorno, potrivit Agerpres.

Tabloul intitulat "Buste de Femme Dora Maar", după muza lui Picasso, a fost găsit în anii '70 de proprietarul unui magazin de vechituri de pe insula din Golful Napoli şi a intrat de atunci în posesia familiei sale.

O "examinare grafologică complexă a arătat acum că este realizat de geniul din Malaga", a scris Il Giorno.

"Semnătura 'Picasso' de pe faţa tabloului este autografă şi poate fi atribuită mâinii maestrului, cu toate că nu există nicio dovadă care să demonstreze natura sa apocrifă'', a precizat ziarul milanez.

Cotidianul a precizat că un raport i-a fost predat lui Luca Gentile Canal Mercante, preşedinte de onoare al Fundaţiei Arcadia şi "cercetător al comorilor ascunse" care a dorit "să elucideze misterul".

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile