Antena 3 CNN Actualitate O familie a dat nas în nas cu trei urși, pe un traseu din Slănic Moldova. Au intervenit jandarmii montani

O familie a dat nas în nas cu trei urși, pe un traseu din Slănic Moldova. Au intervenit jandarmii montani

de Ioana Coman    |   

O familie din Galaţi a sunat, sâmbătă, la 112 şi a anunţat că s-a întâlnit cu trei urşi, pe traseul "300 de scări" din staţiunea Slănic Moldova, a anunţat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău.

La faţa locului au intervenit jandarmii montani care i-au ajutat pe gălăţeni să coboare în siguranţă.

"Apelul la 112 a fost primit în această după-amiază, în jurul orei 14,00, de la o familie din judeţul Galaţi (mamă, tată şi fiică), care se aflau pe traseul '300 de scări' din staţiunea Slănic Moldova. În timp ce turiştii se plimbau pe traseul montan, au observat în zona împădurită trei urşi. Aceştia au sunat la 112, fiindu-le teama să îşi mai continue deplasarea pe traseul montan", a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Bacău, Alexandra Dănculea.

În luna mai, un grup de turişti s-a întâlnit cu patru urşi, pe acelaşi traseu "300 scări".

În iunie, doi soţi din Republica Moldova au fost răniţi după ce un urs i-a atacat lângă o unitate de cazare din staţiunea Slănic Moldova.

Jandarmii montani le recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când văd animale sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un real pericol atât pentru oameni cât şi pentru animale. 

Subiecte în articol: Slănic Moldova traseu montan ursi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile