Antena 3 CNN Actualitate Educație O facultate din România renunţă la lucrarea de licenţă. Decizia a fost luată la cererea studenților

O facultate din România renunţă la lucrarea de licenţă. Decizia a fost luată la cererea studenților

de Ioana Coman    |   

Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca renunță la lucrarea de licență. La finalul facultății, studenții doar vor da un examen grilă. Decizia privind eliminarea lucrării de licență a fost luată chiar la cererea tinerilor, potrivit edupedu.ro.

Viitorii absolvenți ai Facultății de Drept a UBB nu mai trebuie să pregătească lucrări de licențe pentru a absolvi începând cu sesiunea din iulie a anului academic 2024-2025. Decizia a fost luată de Consiliul profesoral după ce „peste 90% din studenții unui an, respectiv peste 84% din studenții celuilalt an au solicitat acest lucru”, a explicat Șerban Diaconescu, decan al facultății.

Astfel, examenul de tip grilă rămâne singura probă pe care studenții trebuie să o promoveze.

„Concret, în lucrările studenților noștri, orice referire la un text de lege, orice referire la hotărâri judecătorești este marcată ca fiind plagiat, pentru că mai există undeva un document electronic în acest sens. Punea și studentul, și cadrul didactic în posturi extrem de delicate de a face, dincolo de munca firească, pe care o ai pentru elaborarea unei lucrări de licență, o imensă muncă de documentare și de justificare și să arăți de ce nu e vorba de plagiat și că peste 90% din ceea ce programele prezintă acolo nu au nicio legătură cu noțiunea de plagiat", a declarat Șerban Diaconescu.

Decanul facultăţii mai spune că totul s-a decis pe baza unui sondaj intern, realizat printre studenţi. 

„La cererea lor a fost eliminată lucrarea de licență. Ei au inițiat acest demers, nu noi. Au făcut un sondaj. Peste 90% din studenții unui an, respectiv peste 84% din studenții celuilalt an au solicitat acest lucru. Acesta a fost motivul pentru care am optat pentru varianta conferită de lege și care, de altfel, se aplică și la Universitatea din București încă din 2017".

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile