Antena 3 CNN Externe O fabrică importantă pentru armata lui Putin a luat foc după un atac cu drone ucrainene

O fabrică importantă pentru armata lui Putin a luat foc după un atac cu drone ucrainene

de Claudia Popovici    |   

Un obiectiv care furnizează armatei ruse dispozitive destinate sistemelor de apărare antiaeriană, dar și piese pentru sistemele de rachete balistice Iskander a luat foc după un atac ucrainean cu drone în orașul Bryansk, situat la aproximativ 96 de km nord de granița Rusiei. Atacul vine în contextul în care Volodimir Zelenski s-a angajat, prin planul de victorie prezentat săptămâna aceasta, a partenerilor europeni, să intensifice operațiunile militare pe teritoriul Rusiei.

Imaginile atacului arătă cel puțin o explozie și coloane de fum ridicându-se deasupra fabricii, pe care utilizatorii de pe rețelele sociale au spus că este una dintre cele mai mari întreprinderi de microelectronică din Rusia.

Aceasta fusese atacată anterior şi în august 2023.

„Kremniy este una dintre cele mai mari întreprinderi de microelectronică din Rusia, care produce dispozitive semiconductoare, circuite integrate și module de putere," a postat consilierul pentru afaceri interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, pe X (fostul Twitter), lalaturi de un clip cu flăcările de la fabrică.

„Aceasta finalizează un număr mare de comenzi pentru ministerul rus al apărării," a scris el.

Fabrica Kremnii EL este unul dintre cei mai mari producători de microelectronică din Rusia, cu un rol important pentru Ministerul rus al Apărării. Obiectivul deservește jucători importanți din industria de apărare şi dezvoltă sisteme radar avansate pentru apărare aeriană, aeronave și nave maritime.

De asemenea acolo se fabrică şi componente pentru sistemele de apărare aeriană ale Rusiei și componente complexe pentru rachetele Iskander, a raportat presa pro-ucraineană. 

 

Subiecte în articol: drone rusia atac ucraina fabrica Rusia
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile