Antena 3 CNN Externe O cetățeană americană a fost împușcată și ucisă de soldați israelieni la un protest din Cisiordania

O cetățeană americană a fost împușcată și ucisă de soldați israelieni la un protest din Cisiordania

de Adrian Dumitru    |   

Soldaţii israelieni au împuşcat mortal, vineri, o cetăţeană americană care protesta împotriva extinderii coloniilor israeliene din Cisiordania, transmite WAFA, agenţia palestiniană de presă, preluată de DPA, conform Agerpres.

Femeia a murit după ce a fost spitalizată cu o rană gravă la cap, scriu sursele citate, pe baza mărturiilor unor medici. Armata israeliană a comunicat că desfăşoară o anchetă privind informaţiile.

Conform WAFA, activista - de origine turcă - participa la un protest săptămânal împotriva extinderii unei colonii israeliene din oraşul Beita, la sud de Nablus, când militarii israelieni au deschis focul cu muniţie de război şi au folosit grenade de diversiune şi gaze lacrimogene pentru a împrăştia manifestanţii.

DPA menţionează că relatarea nu a putut fi verificată din surse independente. Tensiunile din Cisiordania ocupată au crescut în contextul războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas.

Subiecte în articol: Israel Palestina Gaza Cisiordania americani
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile