Antena 3 CNN Life O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde la prețul unui apartament. Un singur detaliu îi pune pe gânduri pe potențialii cumpărători

O casă cu 7 dormitoare din Scoția se vinde la prețul unui apartament. Un singur detaliu îi pune pe gânduri pe potențialii cumpărători

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Într-o perioadă în care prețurile la imobiliare au crescut în toată Europa, în Scoția a apărut o ofertă extrem de atrăgătoare: o casă cu șapte dormitoare, plus anexe, se vinde la un preț mai mic decât costul mediu al unui apartament din România. Cum era de așteptat, anunțul a stârnit interes în Marea Britanie și presa scrie despre el și despre casă. Există, însă, un detaliu care îi pune pe gânduri pe potențialii clienți - casa este singura proprietate de pe o insulă din arhipelagul Orkney.

Proprietatea de pe insula Copinsay este formată, de fapt, din patru clădiri - casa și trei anexe - și a fost scoasă la vânzare pentru 80.000 de lire sterline, adică în jur de 95.000 de euro.

Clădirea principală are două etaje și șapte dormitoare, adică spațiu suficient pentru o familie numeroasă. Proprietatea mai include trei anexe, dar și două piste pentru elicopter, astfel că deplasarea de pe continent se poate face rapid.

În prețul de vânzare mai intră și o barcă.

Potrivit descrierii de pe agenția imobiliară care intermediază vânzarea proprietății, Copinsay este o insulă „încântătoare”, în largul coastei de est a Scoției, fiind perfectă pentru oricine își dorește să evadeze în mijlocul naturii.

Dar există o problemă destul de mare: nimeni altcineva nu mai locuiește pe insulă. Cu toate acestea, vânzătorii sunt optimiști și îi încurajează pe potențialii cumpărători „să-și transforme în realitate visul de a trăi pe o insulă pustie”.

Pe proprietate se mai află și un far, însă acesta nu este inclus în vânzare, fiind deținut și controlat de la distanță de Northern Lighthouse Board din Edinburgh.

Subiecte în articol: imobiliare Scotia proprietati
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile