Antena 3 CNN Life O carte poștală trimisă în urmă cu 121 de ani a ajuns la destinatari abia acum. Când au citit-o, au avut parte de o surpriză

O carte poștală trimisă în urmă cu 121 de ani a ajuns la destinatari abia acum. Când au citit-o, au avut parte de o surpriză

de Andreea Ştefan    |   

O carte poștală care a fost livrată la 121 de ani după ce a fost trimisă a reunit membrii unei familii demult dispărute care și-au recunoscut rudele. Cartea poștală, scrisă de un băiat pe nume Ewart pentru sora sa Lydia, a fost livrată luna aceasta la filiala Cradock Street a Swansea Building Society, deși a fost trimisă în 1903. După ce au văzut povestea, două familii s-au prezentat și au descoperit că erau rude, notează BBC.

Nepotul lui Ewart a spus: „Este ca o reuniune de familie, unde singura legătură pe care o ai este un strămoș comun care datează de acum peste 100 de ani”.

Nick Davies, 65 de ani, din West Sussex, este nepotul lui Ewart și a declarat că întâlnirea cu noii membri ai familiei în urma cărții a fost „extraordinară”.

Davies a spus că Ewart ar fi avut 13 ani, „doar un școlar care își petrecea vacanțele de vară la casa bunicului său din Fishguard”.

El a spus: „Se pare că sora lui mai mare, Lydia, colecționa cărți poștale, iar această carte poștală care a apărut în mod miraculos săptămâna trecută a fost una pe care el a trimis-o acasă în Swansea”.

Ewart a scris: „Nu am putut, a fost imposibil să obțin perechea asta, îmi pare foarte rău, dar sper că te simți bine acasă.”

Davies a spus că el crede că bunicul său vorbea despre o pereche de cărți poștale.

Ewart a adăugat că avea aproximativ 10 șilingi (0,035 lei acum) „în bani de buzunar, fără a pune la socoteală biletul de tren, așa că mă descurc bine”.

Ewart și Lydia erau frate și soră și erau doi dintre cei șase copii care locuiau la 11 Cradock Street în 1903.

Părinții lor erau John F Davies, care conducea o croitorie la adresa respectivă, și Maria Davies.

Nepoatele mai mari ale Lydiei, Helen Roberts, 58 de ani, și Margaret Spooner, 61 de ani, din Swansea, au recunoscut-o în felicitare.

Bunicul lor, David Stanley Davies, a fost fratele Lidiei și al lui Ewart.

Strănepoata Lydiei, Faith Reynolds, 47 de ani, din Devon, nu știa că ruda ei are frați.

Toate cele patru rude îndepărtate s-au întâlnit pentru prima dată miercuri la West Glamorgan Archives din Swansea.

Dna Roberts a declarat că își construiește arborele genealogic de șase ani și a spus: „Este emoționant pentru că nu știam că acești membri ai familiei există”.

„Ei au cunoștințe și fotografii ale generațiilor anterioare, este doar pentru a pune totul cap la cap.” Ea a spus că speră că Lydia, Ewart și Stanley, se uită în jos spunând: „Ce frumos”.

Dna Spooner crede că cartea poștală a ajuns înapoi la 11 Cradock Street după ce a căzut dintr-o biblie trimisă la licitație după o evacuare a casei.

Ea a spus: „Avem o teorie că poate cartea poștală a căzut din aceasta, iar cineva care a cumpărat biblia a găsit cartea poștală și a decis să o pună înapoi în sistemul poștal.”

Dna Reynolds a spus: „Am fost contactați de cineva care ne-a spus că a crezut că această carte poștală a aparținut familiei noastre, iar noi ne-am gândit: „Serios?”

Dna Reynolds a spus: „Nu ne-am dat seama că bunica mea Mora nu a fost de fapt singură la părinți, am aflat că a avut și un frate”.

„Apoi, când ne-am uitat la Lydia, am văzut că avea o mulțime de frați. Așa că este foarte interesant să ne întâlnim cu rudele și abia aștept să văd ce mai putem descoperi despre familia noastră.”

S-a decis păstrarea cărții la arhive.

Henry Darby, de la Swansea Building Society, a declarat: „După ce am vorbit cu familia și cu serviciul de arhivă, am considerat că este corect ca aceasta să fie păstrată aici pentru a putea fi savurată ca ceea ce este probabil acum cea mai faimoasă carte poștală din Swansea.”

Arhivistul Andrew Dulley, a declarat: „Istoria nu este ceva care stă în cutie și rămâne acolo - istoria este peste tot în jurul nostru.”

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile