Antena 3 CNN Life Culinar O bucătăreasă celebră, care a primit o stea Michelin pentru mâncarea sa stradală, iese la pensie: „Voi oferi reţeta mea oricui”

O bucătăreasă celebră, care a primit o stea Michelin pentru mâncarea sa stradală, iese la pensie: „Voi oferi reţeta mea oricui”

Mia Lungu
1 minut de citit Publicat la 06:00 29 Oct 2024 Modificat la 08:43 29 Oct 2024

O bucătăreasă octogenară de pe străzile Bangkok-ului, a cărei omletă cu crab "pur şi simplu fără egal" a fost recompensată cu o stea în Ghidul Michelin, se va pensiona în curând, însă susţine că este dispusă să transmită "oricui doreşte" celebra sa reţetă, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

Supinya Junsuta, cunoscută drept "Jay Fai" după numele restaurantului în care găteşte, a atras atenţia în 2018 când celebrul ghid gastronomic i-a onorat modestul local de street food din vechiul Bangkok în prima sa ediţie dedicată capitalei Thailandei.

Turişti din întreaga lume stau în prezent la coadă chiar şi trei ore pentru a gusta din legendara sa omletă cu crab, preparată pe cărbuni încinşi chiar de proprietara care poartă ochelari de schi şi fes pentru a-şi proteja ochii şi părul.

[GAL layout="4"]

"Jay Fai este de mult o emblemă a street food-ului şi pe bună dreptate - omletele cu crab crocante şi aurii, purtând semnătura bucătăresei cu ochelari, sunt pur şi simplu fără egal. Încercaţi, de asemenea, excelenţii săi tăiţei cu fructe de mare", îndeamnă Ghidul Michelin.

Bucătăreasa în vârstă de 81 de ani a declarat pentru site-ul de ştiri thailandez Komchadluek că sarcina de a procura şi verifica ingredientele în fiecare zi devenise prea obositoare. "Nu voi ţine localul deschis, dar voi oferi bucuroasă reţeta mea oricui doreşte", a declarat ea în interviu. Înregistrarea video a fost distribuită online duminică.

Jay Fai a spus că nu ştie exact încă când se va pensiona. "Poate anul viitor", a declarat ea.

Deşi încadrate în categoria "street food", preparatele lui Jay Fai nu sunt ieftine - celebra ei omletă cu crab costă aproape 40 de euro.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole