Antena 3 CNN Externe O broşură editată în 4,8 milioane de exemplare pregăteşte populaţia pentru război în Suedia

O broşură editată în 4,8 milioane de exemplare pregăteşte populaţia pentru război în Suedia

de S.T.    |   

Suedezii vor primi prin poştă de la autorităţi o broşură cu măsurile ce trebuie luate în caz de conflict sau de catastrofă naturală, în contextul relaţiilor tensionate dintre Rusia şi Occident, relatează AFP.

Editată, la solicitarea guvernului, în 13 limbi, broşura, intitulată „În caz de criză sau de război”, conţine detalii despre localizarea adăposturilor, despre alimentele recomandabile a fi stocate sau despre sursele de informaţie de încredere şi va fi distribuită între 28 mai şi 3 iunie către 4,8 milioane de locuinţe (la o populaţie de circa 10 milioane de persoane).

În 20 de pagini ilustrate, broşura menţionează ameninţările la care este expusă Suedia: război, atentat, atac cibernetic, accidente grave sau catastrofe naturale.

„Chiar dacă Suedia este mai sigură decât multe alte ţări (...), ameninţările există. Este important ca toată lumea să ştie care sunt aceste ameninţări pentru a se putea pregăti”, a explicat Dan Eliasson, director general al Agenţiei suedeze de securitate civilă MSB, în cadrul prezentării acestei broşuri luni la Stockholm.

Subiecte în articol: Suedia razboi Rusia occident
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă