Antena 3 CNN Actualitate Inedit O biserică celebră din Iași provoacă panică. Ce simt cei care îndrăznesc să-i treacă pragul

O biserică celebră din Iași provoacă panică. Ce simt cei care îndrăznesc să-i treacă pragul

Deși este una dintre cele mai interesante și valoroase edificii de cult din apropierea orașului Iași, Biserica Sfântul Nicolae, veche de două secole și jumătate și monument de patrimoniu, a ajuns într-o stare avansată de degradare.

„Este grav ce se intampla cu aceasta biserica, aflata pe lista celor de patrimoniu si care are o valoare istorica extrem de importanta. Mai mult, aici nu au mai fost alocate fonduri din anul 2015 iar, prin faptul ca nu s-a aprobat (pentru anul 2017 - n.r.) Planul National de Restaurare 'PNR' , Biserica Sfantul Nicolae din localitatea Holboca, deoarece despre aceasta vorbim, risca sa se degradeze iremediabil. Aici e nevoie de o reluare rapida a lucrarilor de reabilitare si de restaurare atata timp cat, la interior si la exterior, decopertarile facute in urma cu ani buni si starea avansata de degradare a cladirii provoaca oricui senzatii sfasietoare. La interior sunt degradari uriase si trebuie ca autoritatile responsabile sa finanteze de urgenta acest edificiu frumos si valoros istoric de cult", a transmis ing. Virgil Babii, coordonatorul Directiei Judetene pentru Cultura (DJC) Iasi, potrivit bzi.ro.

Subiecte în articol: panica
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile