Antena 3 CNN Life Sănătate Nutriționistul Mihaela Bilic: „Mâncarea sănătoasă e aia bogată în grăsime”

Nutriționistul Mihaela Bilic: „Mâncarea sănătoasă e aia bogată în grăsime”

<1 minut de citit Publicat la 21:45 21 Ian 2019 Modificat la 21:45 21 Ian 2019

Grăsimile sunt sănătoase, pâinea congelată este la fel ca cea proaspătă și nici nu există diferențe între miere sau zahăr. Acestea sunt doar câteva dintre miturile spulberate de mai mulți nutriționiști.

„Nouă ca români ne lipsește educația care ne definește clar categoriile de alimente, adică: există alimente de bază, pe care le mănânci în fiecare zi și chiar la fiecare masă - pâine, paste, orez, cartofi, carne, alimente - și există apoi elemente facultative, care sunt alimentele procesate, industralizate, care conțin multă grăsime, mult zahăr și care trebuie mâncate din când în când, pentru plăcerea gustului, în cantități mici”, susține medicul primar nutriționist Mihaela Bilic, la un post de televiziune. 

„Din grăsimi creștem, deci grăsimea e sănătoasă. În anii 70, când a apărut isteria, apropo de cardiologi, haideți să diminuăm consumul de grăsimi că ele fac boli cardiovasculare, ne-au trebuit 50 de ani să ajungem în penibilul punct, noi, ca medici, să spunem: băi, am greșit, nu grăsimea face rău. Și acum ce facem, ne mai trebuie 50 de ani ca oamenii să se întoarcă la slănină? Am falsificat într-un fel, pentru că percepția consumatorului este că dietetic este sănătos și e greșit! Mâncarea sănătoasă e aia bogată în grăsime”, a precizat Mihaela Bilic.

 

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole