Antena 3 CNN Life Sănătate Nutriționistul Mihaela Bilic: „Da, am greşit la capitolul medicină când am spus că grăsimile animale sunt periculoase pentru inimă“ 

Nutriționistul Mihaela Bilic: „Da, am greşit la capitolul medicină când am spus că grăsimile animale sunt periculoase pentru inimă“ 

1 minut de citit Publicat la 16:37 27 Aug 2018 Modificat la 16:37 27 Aug 2018

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că tot mai mulți oameni ajung să vorbească doar despre mâncare, indiferent de siluetă. Medicul nutriționist a mai precizat că grăsimile animale nu fac rău inimii. 

„Păi am ajuns în 2018 să spunem: „Da, am greşit la capitolul medicină când am spus că grăsimile animale sunt periculoase pentru inimă“. Deci, după jumătate de secol, ajungem să spunem: „Am greşit“. Păi şi ce facem cu toţi oamenii aceia care, timp de 50-60 de ani, nu au auzit decât că nu e bine să mănânci ou, slănină, unt? Aşa că dacă eşti autosuficient, nu ai decât de pierdut, pentru că lucrurile evoluează. Şi ce credeam astăzi despre un lucru se poate ca peste zece ani să nu mai fie la fel. Dar altfel, mie mi se pare oricum că mâncarea este un element din viaţa noastră care a ajuns să fie exploatat într-un fel păgubos în prezent. 

Adică mie mi se pare năucitor şi chiar penibil că noi vorbim toţi despre mâncare, indiferent de silueta pe care o avem, de vârstă, de gradul de pregătire şi de situaţia financiară. A ajuns să fie subiectul care bate orice: politica, sexul, orice. Nimic nu ne mai interesează, nimic nu ne mai mişcă, iar singurul lucru prin care mai interacţionăm şi noi real e mâncarea. În rest, nu mai există subiecte”, a spus Mihaela Bilic, pentru Adevărul

 

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole