Roşiile cu brânză reprezintă pentru mulţi dintre noi un adevărat deliciu culinar. Nutriţionistul Mihaela Bilic crede însă că acest răsfăţ al simţurilor „ne ajută” să ne îmbogăţim cu câteva kilograme.
„Ce poate fi mai savuros și delicios decât roşiile cu brânză…fără pâine, o să spuneţi, ca să nu ne îngraşăm. Problema e că nu pâinea îngraşă sau nu la fel de tare precum brânza. Şi când spun brânză mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caş şi telemea proaspătă, telemea veche (măturată), mozzarella, caşcavaluri, brânză de burduf sau frământată”, scrie nutriţionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.
Deşi conţine la fel de multe proteine ca şi carnea şi peştele, în brânzeturi avem de trei ori mai multă grăsime.
Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăţ, un condiment, un ingredient al mâncării”, subliniază Mihaela Bilic.