Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm în Săptămâna Albă din Postul Paștelui

Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm în Săptămâna Albă din Postul Paștelui

<1 minut de citit Publicat la 16:30 23 Feb 2020 Modificat la 16:30 23 Feb 2020

Nutriționistul Lygia Alexandrescu a explicat la Antena 3 ce e de preferat să mâncăm în Săptămâna Albă pentru a avea un program alimentar echilibrat. 

"S-a făcut exces de carne, iar de săptămâna viitoare trecem la roșii, la brânză, la salate, la pește și lactate de toate felurile, în special lactatele fermentate. Produsele lactate fac parte din formula echilibrată a programului alimentar zilnic și trebuie să existe undeva 250-300 de grame de lactat fermentat și aici mă refer la Sana, lapte bătut și chefir.

Brânza, de asemenea, e foarte bună din punct de vedere nutrițional. Mă refer la proteinele pe care le aduce. Noi mâncăm multă telemea, însă când vorbim despre o brânză echilibrată, vorbim despre caș, despre urdă. Excesul de orice duce la dezechilibre. Deci undeva la 150 de grame de brânză nu pot răni pe nimeni, dacă nu există intoleranțe", a spus  Lygia Alexandrescu. 

Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne învață ce să mâncăm în Săptămâna Albă din Postul Paștelui

Citește mai multe din Viață sănătoasă
» Citește mai multe din Viață sănătoasă
TOP articole