Medicul Florin Bălănică ne-a spus povestea lui de viaţă, sâmbătă, la Antena 3, acolo unde a vorbit şi de pandemia de COVID care a făcut şi ea "victime" ale excesului de kilograme.
"Cu toţii, în viaţă, trecem prin anumite momente şi contextul pandemiei poate să ne afecteze chiar dacă suntem medici sau nu.
Povestea nutriţionistului care ajunsese la 204 kg
Am avut 204 kilograme, pierdusem controlul. Şansa mea a fost că am reuşit la timp să-mi dau seama, să revin într-un echilibru, prin schimbarea stiluli de viaţă. M-am echilibrat fizic şi emoţional", a povestit medicul Florin Bălănică, sâmbătă, la emisiunea De-a viaţa ascunselea, de la Antena 3.
Specialistul spune că stilul de viaţă ne poate îmbolnăvi, trebuie să fim foarte atenţi la ce alegem să mâncăm, motiv pentru care el spune că a ales să-şi facă o fermă, ca să fie sigur că se hrăneşte sănătos.
El a slăbit 100 de kilograme în opt luni, după cum aflăm de pe site-ul lui.
Dr. Bălănică: Alimentele trebuie combinate în funcţie de nutrienţi, nu după gust
"Excesul de grăsime duce la boală. Alimentele trebuie combinate în funcţie de nutrienţii pe care îi conţin, nu după gust", a precizat dr. Bălănică.
Povestea nutriţionistului care ajunsese la 204 kg şi acum este suplu
În ce priveşte pandemia, medicul spune că frica i-a făcut pe oameni să stea în casă multă vreme, nu au mers la medic, iar acum pacienţii care merg la el spun că îi cer să îi ajute să slăbească mult şi repede, ceea ce nu este bine. O slăbire sănătoasă se face treptat şi în timp.
Florin Bălănică: Coronavirusul este serios şi trebuie tratat ca atare. Trebuie să fim pregătiţi pentru o situaţie pe care nu o putem controla
Cât despre coronavirus, Bălănică recunoaşte că nu este virusolog, dar ne dă un sfat general.
"Nu sunt virusolog, dar acest virus este unul serios pe care trebuie să-l tratăm ca atare. Trebuie să fim pregătiţi permanent pentru o situaţie pe care nu o putem controla", a atenţionat medicul Bălănică, specializat în medicină personalizată, nutriţie şi nutrigenomică.
Specialistul spune că tratează acum de obezitate şi persoane bolnave de COVID.
Vitaminele C şi D ne ajută în lupta cu COVID?
Întrebat dacă ne ajută sau nu vitaminele C şi D în lupta cu COVID, medicul a explicat: "Sunt bune, dar nu ne vor feri de COVID. Ne dau o stare bună de sănătate, cu o imunitate constantă".