Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce nu trebuie să faceți niciodată după masa de Paște: ”Foarte important după ce mâncăm!”

Ce nu trebuie să faceți niciodată după masa de Paște: ”Foarte important după ce mâncăm!”

Un specialist în nutriție a explicat, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, cum ne revenim după mesele îmbelșugate de Paște, dacă nu reușim să respectăm regulile de bază, și care este lucrul pe care nu trebuie să îl facem niciodată după masă.

de Laura Dinu    |   

”Atunci când am mâncat foarte mult, încercăm să dăm o pauză mai mare, să rămânem activi, să luăm eventual niște enzime digestive sau niște ceaiuri coleretice care să ajute secreția de bilă, să ajute digestia, consumăm apă suficientă și apoi bineînțeles că vom mânca alimente mai ușoare. Nu neapărat facem foamea zilele următoare, ci mâncăm normal. 

Mișcarea este foarte bună, dar mare atenție că mișcarea nu se face pe fondul oboselii, mișcarea nu se face pe fond de deshidratare. Ne hidratăm foarte bine, ne odihnim foarte bine și începem ușor, ușor. Întâi cu mersul pe jos și apoi fiecare cu ce îi place. Cine vrea să facă dansuri, fitness, alergare, bicicletă, este foarte important să ne placă ceea ce facem.  

Ne hidratăm foarte bine, ne odihnim foarte bine, respectăm regimul alimentar, adică este important să ne încadrăm în limitele propriului organism. Chiar dacă alții își permit să mănânce mai mult, noi trebuie să ne să avem grijă de noi înșine, să ne raportăm la ceea ce putem face noi și cât ne putem permite să abuzăm de propriul organism. 

Citește și: Alimentul care trebuie consumat primul în ziua de Paște, pentru a nu ne face rău. Ciorba nu se mănâncă niciodată la prânz

Dacă respectăm măcar jumătate dintre aceste reguli, cred că vom fi absolut bine, ne vom bucura de această perioadă și nu vom avea probleme de sănătate.

Foarte important, după ce mâncăm, mai ales dacă am mâncat foarte mult, nu ne punem în pat. Încercăm să facem o plimbare ușoară, să rămânem activi, odihnă activă, astfel încât să favorizăm procesul de digestie”, a explicat un specialist în nutriție la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: nutritionist
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet