Antena 3 CNN Life Nunta regală amânată de 2 ori a avut loc, în final. Prințesa Theodora a Greciei s-a căsătorit cu un avocat american cu 7 ani mai tânăr

Nunta regală amânată de 2 ori a avut loc, în final. Prințesa Theodora a Greciei s-a căsătorit cu un avocat american cu 7 ani mai tânăr

de Daniela Chihaia    |   

Prințesa Theodora a Greciei s-a căsătorit, în sfârșit, cu logodnicul ei american, Matthew Kumar, într-o cereremonie regală fastuoasă.

[GAL layout="5"]

După ce marele eveniment a fost amânat de două ori, prințesa de 41 de ani și avocatul din Hollywood în vârstă de 34 de ani și-au unit destinele în urma unei ceremonii care a avut loc la Catedrala Mitropolitană din Atena, aceeași biserică în care părinții ei, Regele Constantin și Regina Anne-Marie, s-au căsătorit pe 18 septembrie 1964. Potrivit unei declarații oficiale, cuplul a ales locul pentru a onora cultura greacă și familia prințesei, potrivit The Independent.

„Dorința cuplului de a avea nunta la Atena reflectă dragostea lor pentru Grecia, legăturile puternice pe care le au cu țara și dorința lor de a împărtăși cultura și identitatea greacă cu invitații lor”, se mai spune în comunicat.

Prințesa a fost escortată la altar de fratele ei, Prințul Moștenitor Pavlos, iar printre invitați s-au numărat membri ai caselor regale europene, inclusiv Regina Sofia a Spaniei care a îmbrăcat o rochie a unui designer grec - Celia Kritharioti. Mitropolitul Sirosului, Dorotheos al II-lea, a oficiat ceremonia religioasă greco-ortodoxă.

Mai mulți membri ai familiei regale au fost prezenți la petrecerea de nuntă, iar frații miresei, prințul moștenitor Pavlos, de 57 de ani, și prințul Phillipos, de 38 de ani, au fost cavaleri de onoare. Domnișoarele de onoare au fost fiica lui Pavlos și a lui Marie-Chantal, Prințesa Maria-Olympia, și fiica cea mare a Prințesei Alexia, Arrietta Morales a Greciei.

Potrivit revistei Hello!, mirii au organizat și o petrecere înainte de nuntă, la Muzeul Bizantin, pentru a-și întâmpina invitații.

Nunta a fost programată inițial pentru mai 2020, dar a fost amânată mai întâi din cauza pandemiei. La acea vreme, Theodora a postat o declarație pe Instagram, lângă o fotografie cu ei doi cu pahare de șampanie în mână. „Acesta ar fi trebuit să fie weekend-ul nostru de nuntă... Abia așteptăm să sărbătorim cu voi toți în Grecia atunci când vom fi în siguranță”, a scris ea.

Cuplul și-a amânat nunta și a doua oară, când tatăl Theodorei, regele Constantin al II-lea, a murit în ianuarie 2023, la vârsta de 82 de ani.

Constantin a fost ultimul rege al Greciei, înainte ca monarhia să fie abolită, în 1973.

În aproape 60 de ani de căsătorie, Regele Constantin și Regina Anne-Marie au avut cinci copii - Prințesa Alexia, Prințul Moștenitor Pavlos, Prințul Nikolaos, Prințesa Theodora și Prințul Philippos. Descendenții încă reprezintă țara, însă calitățile oficiale sunt limitate.

Subiecte în articol: nunta regala printese Grecia familie regala
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile