Antena 3 CNN Externe Mapamond Nunta de 600 de milioane de dolari a fiului mangatului Ambani va mai dura 2 luni. În Anglia, evenimentul a stârnit primele controverse

Nunta de 600 de milioane de dolari a fiului mangatului Ambani va mai dura 2 luni. În Anglia, evenimentul a stârnit primele controverse

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Nunta de 600 de milioane de dolari a fiului celui mai bogat om din Asia a avut loc, teoretic, între 12 și 14 iulie, în India. Însă festivitățile prilejuite de fericitul eveniment au început cu câte luni înainte și vor continua încă două luni. Următoarea etapă a acestora va avea loc în Marea Britanie, iar printre invitații cei mai de seamă se numără prințul Harry și Boris Johnson.

O suită întreagă de celebrități și politicieni de prim rang a descins în ​​Mumbai în urmă cu două săptămâni, la nunta lui Anant Ambani, fiul lui Mukesh Ambani, cel mai bogat om din Asia și al nouălea cel mai bogat din lume. Nunta fastuoasă a durat trei zile.

Iar festivitățile vor continua acum în Anglia, la Stoke Park, un hotel de șapte stele cumpărat de familia Ambani în 2021 cu 57 de milioane de lire sterline.

Unii oaspeți care au participat la nunta din Mumbai, cum ar fi Boris și Carrie Johnson, care au fost plătiți să meargă la eveniment, și-ar putea face o a doua apariție la hotel. Celor doi li s-ar putea alătura prințul Harry și Meghan Markle, despre care se zvonește că sunt pe lista de invitați din Marea Britanie, potrivit The Independent.

Însă evenimentul nu este lipsit de controverse. Aproximativ 850 de membri ai clubului de golf de lângă hotel au fost avertizați să-l evite în următoarele două luni, pentru că familia Ambani a rezervat hotelul pentru a-l pregăti pentru eveniment.

Potrivit sursei citate, familia Ambani a avut divergențe cu consiliul local, întrucât au fost ridicate întrebări cu privire la respectarea termenilor contractului de închiriere a proprietății. Contractul de închiriere prevede că locația va fi utilizată în scop comecial, nu privat, ceea ce face ca măsura de a închide hotelul publicului să fie una controversată.

Deși festivitățile din Marea Britanie nu vor fi la fel de extravagante ca cele din Mumbai, ele nu vor costa deloc puțin.

Se estimează că Anant Ambani și soția lui, Radhika Merchant, au cheltuit 600 de milioane de dolari pentru diverse evenimente legate de nuntă, care vor mai dura încă două luni. Anant este fiul celui mai bogat om din India, Mukesh Ambani, în timp ce Radhika este moștenitoarea unei dinastii farmaceutice.

Petrecerea dinaintea nunții a ținut trei zile, a avut 1.200 de invitați, inclusiv foști lideri mondiali, magnați din tehnologie și un spectacol de Rihanna. Ulterior, invitații s-au îmbarcat într-o croazieră europeană care a avut concerte cu Backstreet Boys și Katy Perry.

Cuplul s-a căsătorit vineri, 12 iulie, în cadrul unei ceremonii tradiționale hinduse. Aceasta a fost urmată sâmbătă de „Shubh Ashirwad” – o ceremonie în cadrul căreia cuplul a primit binecuvântări de la oaspeți, iar recepția a avut loc duminică.

Mark Zuckerberg, Bill Gates, John Cena și Tony Blair au fost invițai la nuntă. Se spune că familia indiană ar fi închiriat 100 de avioane private pentru a transporta oaspeți din întreaga lume și toate hotelurile de cinci stele din zonă.

Kim și Khloe Kardashian au fost, de asemenea prezente.

Tatăl mirelui, Mukesh Ambani, în vârstă de 66 de ani, este al nouălea cel mai bogat om din lume, cu o avere netă de 116 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Este, de asemenea, cel mai bogat om din Asia.

Ambani senior a început să predea responsabilitățile afacerilor celor doi fii și fiicei sale. Cel mai mare dintre copii, Akash Ambani, este acum președintele Reliance Jio, partea de telecomunicații din business, fiica lui, Isha, supraveghează afacerilor de comerț cu amănuntul, în timp ce mirele Anant, cel mai tânăr, va prelua afacerea cu energie.

Anant, în vârstă de 29 de ani, are o diplomă de licență de la Universitatea Brown, și se ocupă de  expansiunea afacerilor cu energie regenerabilă și ecologică.

Mireasa, Radhika Merchant, în vârstă de 29 de ani, este fiica magnatului farmaceutic Viren Merchant și are propria companie.

Ea a spus pentru revista Vogue că și-a cunoscut soțul prin intermediul unor prieteni comuni, în 2017. „Acea primă întâlnire pur și simplu a stârnit ceva special între noi și nu a trecut mult timp până am început să ne întâlnim”, a spus ea.

Subiecte în articol: Anant Ambani nunti miliardari India
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile