Bolile neurodegenerative precum Alzheimerul au devenit un dușman pentru toate vârstele, mai ales că ele sunt greu de observat la timp sau diagnosticat.
Cele mai noi statistici europene dezvăluie o creștere alarmantă a acestui tip de afecțiune și asta din cauza unui proces de îmbătrânire prematură a populației, dublat de stres.
Alzheimer se manifestă cu un declin progresiv legat de partea cognitivă cerebrală care în timp duce la distrugerea celulii nervoase.
Se manifestă prin tulburări ale memoriei recente, tulburări de concentrare, de atenție, alterări ale intelectului, ale funcției de limbaj și alterări ale capacității de îndeplinire ale activitățiilor zilnice.Factorul cel mai important care influențează apariția și progresia bolii este factorul genetic, alăruri de ceilalți factori favorizați asupra cărora se poate interveni pentru asigurarea prevenției.
Pentru prevenirea acestei afecțiuni apelăm la compuși polifenolici care au un rol anti-inflamator, antioxidant și elimină din organism compușii toxici, numiți radicali liberi.