Antena 3 CNN Externe "Nu voi renunța niciodată!" Trump s-a întors în locul unde era să fie asasinat în iulie și a vorbit din spatele unui geam antiglonț

"Nu voi renunța niciodată!" Trump s-a întors în locul unde era să fie asasinat în iulie și a vorbit din spatele unui geam antiglonț

de Adrian Iclozan    |   

Donald Trump a revenit la Butler, statul american Pennsylvania, unde a supraviețuit, pe 13 iulie anul acesta, unei tentative de asasinat, relatează Agerpres, citând AFP.

Candidatul republican la președinția SUA a dat asigurări susținătorilor că nu va renunța "niciodată" la competiția pentru funcția supremă.

"Acum 12 săptămâni, chiar aici, un asasin a încercat să mă reducă la tăcere, pe mine, precum şi pe mișcarea noastră. Acest monstru vicios (...) a fost aproape de a reuși, dar mâna Providenței l-a împiedicat", a declarat Trump, în faţa unei mulțimi entuziaste.

El a vorbit, din spatele unui geam antiglonț, unei adunări de câteva mii de oameni. Trump a păstrat un minut de reculegere, exact la ora la care s-au auzit împușcăturile pe 13 iulie, în memoria lui Corey Comperatore, bărbatul împușcat mortal de trăgătorul Matthew Crooks, înainte ca acesta din urmă să fie ucis de un lunetist al serviciului de securitate.

"În ultimii opt ani, cei care vor să ne oprească m-au calomniat, au încercat să mă destituie, m-au dat în judecată, au încercat să-mi fure buletinele de vot şi chiar au încercat să mă omoare. Dar nu am încetat niciodată să lupt pentru voi şi nu mă voi opri niciodată", şi-a asigurat suporterii fostul președinte.

Mitingul s-a desfășurat în condiții de securitate foarte înaltă, lunetiștii fiind instalați pe acoperișurile mai multor clădiri din zonă, în timp ce o dronă zbura deasupra mulțimii.

Înainte de a intra pe scenă, Donald Trump a fost precedat de candidatul republicanilor la vicepreședinția SUA, J.D.Vance, sub ochii celui mai bogat om din lume, miliardarul tehnologic Elon Musk.

Invitat de liderul republican să ia cuvântul, Musk a prezentat alegerile americane drept "o luptă care nu trebuie pierdută".

"Președintele Trump trebuie să câștige, pentru a prezerva Constituția şi democrația", a insistat Elon Musk.

În același timp cu al doilea miting din Butler, contracandidata lui Trump, Kamala Harris, a vizitat Carolina de Nord.

La fel ca și Pennsylvania, acesta este un stat-cheie în alegerile prezidențiale din SUA.

Harris s-a întâlnit aici cu echipele de salvatori și victimele supraviețuitoare ale unui uragan puternic, care a făcut cel puțin 220 de morți în sud-estul Statelor Unite. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile