Antena 3 CNN Life Culinar Nu vă vindem gogoși. Cum faci cele mai pufoase gogoşi de post

Nu vă vindem gogoși. Cum faci cele mai pufoase gogoşi de post

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 11:39 04 Apr 2017 Modificat la 11:39 04 Apr 2017

Dacă vrei să pregăteşti un desert gustor de post gustos, îţi propunem să încerci această reţetă de gogoşi pufoase și aromate.

Ingrediente:

- 500 g făină

- 200-250 ml apă călduță

- 50 ml ulei de floarea-soarelui

- 7 g drojdie uscată

- 3 linguri cu zahăr tos

- esență de vanilie

- coajă de lămâie

- zahăr pudră vanilat

- sare

Mod de preparare:

Amestecă făina cu sarea, zahărul și drojdia uscată. Toarnă treptat apa călduță, esența de vanilie și coaja de lămâie și frământă aluatul până devine ușor lipicios, dar omogen. Încorporează uleiul și frământă mai departe până nu se mai lipește de mâini. Acoperă cu un prosop umezit și lasă aluatul de gogoși să crească 60-90 de minute sau până își dublează volumul.

Pune aluatul pe masa unsă cu ulei și frământă cât să scoți aerul din el. Întinde foi potrivit de groase și decupează formele dorite. Lasă-le 30 de minute să crească și prăjește aceste gogoși în ulei înfierbântat, potrivit Realitatea.net.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole