Indiferent că este de găină, de gâscă, de raţă ori de prepeliţă, produsul trebuie consumat cât mai proaspăt şi, de preferat, în prima parte a zilei. Ele se digeră bine atunci când sunt fierte uşor, şi nu sunt implicate în apariţia infarctului, chiar dacă au colesterol. Gradul lor de prospeţime şi momentul din zi în care le consumaţi sunt importante. Ca să transformaţi ouăle într-un produs sănătos, este esenţial să le cunoaşteţi secretele.
Ouăle ochiuri româneşti, sparte în apă fierbinte şi cele care au fiert puţin şi sunt cleioase sunt cele mai sănătoase.
Studiile mai noi arată că nu există nicio legătură între consumul de ouă şi creşterea riscului de boală cardiovasculară ori infarct. Alţi factori, cum ar fi fumatul, vârsta, moştenirea genetică, încetinirea metabolismului cântăresc mai mult în creşterea colesterolului în sânge decât consumul zilnic de ouă.
Ouăle sunt foarte perisabile şi trebuie ţinute la frigider, în cea mai răcoroasă parte a acestuia, în cartonul în care le-aţi cumpărat. Dacă sunt sparte, găurite sau curge zeamă din ele, aruncaţi-le. Riscul de infecţie este mare.
Continuarea, pe doctorulzilei.ro.