Antena 3 CNN Economic Transporturi Nu se introduce taxa de autostradă în România. Grindeanu: „Nu sunt de acord până nu avem una cap-coadă. Așa e corect”

Nu se introduce taxa de autostradă în România. Grindeanu: „Nu sunt de acord până nu avem una cap-coadă. Așa e corect”

de Bianca Chirilă    |   

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri, că nu va fi de acord cu taxarea şoferilor care circulă pe autostrăzi în condiţiile în care nu există „o autostradă cap-coadă de când intri în România şi până ieşi”. 

Sorin Grindeanu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Timişoara, dacă vor fi introduse taxe pentru autostrăzi. 

„Asta este o chestiune pe care vreau să o înţelegeţi exact aşa cum o spun. Nişte domni, deştepţi în ghilimele, înaintea noastră au făcut un PNRR care scârţie pe la multe încheieturi, aşa cum bine ştiţi. Nu doar pe domeniul acesta, ştiţi procentele cu pensii şi foarte multe lucruri pe care unii tineri frumoşi şi liberi s-au gândit să le pună în acel PNRR. Printre punctele pe care le-au trecut acolo, în PNRR, e şi taxarea românilor începând cu 2026, la kilometru, pentru cei care transportă marfă”, a afirmat ministrul Transporturilor.
 
El a adăugat că nu va fi de acord cu taxarea românilor atâta timp cât nu există o autostradă de la intrarea în România până la ieşirea din ţară. 
 
„Vreau să vă spun că nu o să fiu de acord, indiferent în ce postură mă voi afla în anii viitori să taxăm românii şi nu doar românii, şi străinii atâta timp cât nu avem o autostradă cap-coadă de când intri din România şi până când ieşi. Eu cred că e un lucru absolut decent şi absolut corect. Intri la Nădlac şi te-ai dus până la Constanţa, da, pentru că peste tot în lumea asta se pot întâmpla lucrurile astea. Dar asta ca urmare a unei discuţii care va avea loc din 2026 încolo. Până atunci mi se pare că e prea mult să cerem şi să se ceară o asemenea taxă”, a explicat Sorin Grindeanu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile