Antena 3 CNN Meteo Nu scăpăm de caniculă. Jumătate de țară este sub avertizare meteo de temperaturi sufocante

Nu scăpăm de caniculă. Jumătate de țară este sub avertizare meteo de temperaturi sufocante

de Ioana Coman    |   

Agenția Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de caniculă, valabilă miercuri în jumătate de țară.

În Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală și sudul Moldovei va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unități. 

Temperaturile maxime vor fi în general de 35 - 36 de grade, potrivit ANM.

 Vineri (2 august), canicula și disconfortul termic se vor extinde.

Județele vizate de codul galben de caniculă: Argeș, Călărași, Dolj, Ilfov, Prahova, Vâlcea, București, Caraș-Severin, Gorj, Ialomița, Tulcea, Vrancea, Brăila, Constanța, Galați, Mehedinți, Timiș, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Olt, Teleorman

După câteva zile în care temperaturile au scăzut în jumătate din țară, meteorologii anunță un nou val de caniculă. Potrivit șefei ANM, și în următoarele săptămâni se vor resimți temperaturi de 44-45 de grade Celsius și nu este exclusă posibilitatea să fie emise coduri roșii de caniculă și în perioada următoare.

ANM a publicat prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 29 iulie - 11 august. Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi variabile în majoritatea zonelor ţării, cu excepţia Munteniei şi Olteniei, unde vremea rămâne caniculară.

 

Subiecte în articol: cod galben canicula meteo vremea prognoza ANM
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile