Antena 3 CNN Externe Nu există supraviețuitori în urma prăbușirii avionului de pasageri

Nu există supraviețuitori în urma prăbușirii avionului de pasageri

1 minut de citit Publicat la 12:09 18 Feb 2018 Modificat la 12:09 18 Feb 2018

Cei 66 de pasageri şi membri ai echipajului unui avion de linie iranian au fost ucişi duminică în prăbuşirea aparatului lor într-o regiune muntoasă din sud-vestul Iranului, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei iraniene Aseman, citat de AFP.

"După căutări în zona unde s-a prăbuşit avionul, am fost informaţi că toate persoanele la bord şi-au pierdut viaţa", a precizat Mohammad Tabatabai la televiziunea de stat iraniană IRIB. Aparatul transporta 60 de pasageri, dintre care un copil precum şi şase membri ai echipajului.

Cauza exactă a prăbuşirii avionului încă nu era cunoscută, dar o furtună de zăpadă s-a abătut asupra regiunii în ultimele ore.

Avionul companiei Aseman Airlines a decolat de la Teheran în jurul orei 8.00 locale (4.30 GMT) spre oraşul Yasuj din provincia Ispahan, în sud-vestul ţării, a adăugat el.

Aparatul s-a prăbuşit pe Muntele Dena din masivul Zagros, la aproximativ 500 km de Teheran şi la mai puţin de 25 km de destinaţia sa, a mai spus el.

Şeful organizaţiei aviaţiei civile iraniene, Reza Jafarzadeh, a confirmat de asemenea prăbuşirea aparatului.

Mai multe echipe de salvare aparţinând Semilunii Roşii iraniene au fost trimise în zona accidentului.

Un elicopter care a încercat să ajungă la locul accidentului nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit serviciilor de urgenţă la televiziunea publică.

Avionul era un ATR-72. ATR, un joint-venture Airbus - Leonardo-Finmeccanica, este liderul mondial al avioanelor cu turbopropulsie cu mai puţin de 90 de locuri.

Ultimul accident grav al unui avion în Iran a avut loc în 2014, când 39 de persoane au fost ucise în prăbuşirea unui Antonov 140 al companiei iraniene Sepahan, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Mehrabad, în sudul Teheranului. Avionul efectua o legătura internă între Teheran şi oraşul Tabass (est).

Sursă: Agerpres
Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole