Antena 3 CNN Conținut plătit ”Nu e Nu. Oricând spui tu”. O discuție esențială adusă în prim plan de Vodafone și Fundația Vodafone

”Nu e Nu. Oricând spui tu”. O discuție esențială adusă în prim plan de Vodafone și Fundația Vodafone

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Participanții la Electric Castle, comunitățile creatorilor de conținut și ascultătorii RockFM au fost incurajați să descarce aplicația BrightSkyRO, o inovație a Fundației Vodafone, singura resursă digitală gratuită dedicată sprijinirii victimelor violenței domestice și de gen în România.

Vodafone și Fundația Vodafone au lansat o nouă campanie de comunicare despre importanța consimțământului pentru a crește nivelul de conștientizare cu privire la dreptul de a spune NU indiferent de situație și loc.

Campania „Nu e Nu, Oricând spui tu – Conversații despre consimțământ” este dezvoltată și implementată de agenția Oxygen și completează inițiativele Fundației Vodafone de combatere a violenței domestice si de gen. Nevoia unei conversații despre consimțământ pornește de la o realitate gravă documentată de Fundația Vodafone și D&D Research prin cel mai recent sondaj legat de violența domestică în România.

Peste două treimi dintre români au auzit de cazuri de violență domestică în ultimul an, însă doar 4% au acționat în acest sens și au alertat autoritățile. Același sondaj arată că unul din zece români a fost victima unui abuz domestic. Studiul integral poate fi citit aici.

Campania „Nu e Nu. Oricând spui tu” a debutat în cadrul festivalului Electric Castle, cu o serie digitală de conținut educațional, care explorează situații în care femeile sunt încurajate să își exprime consimțământul. Campania subliniază aspecte cheie precum acordul mutual, voluntar, fără presiune și manipulare. Consimțământul este informat și reversibil, astfel că te poți răzgândi în orice moment.

Participanții la Electric Castle au fost provocați să completeze un test care a evidențiat la final cât de multe mituri există despre consimțământ. 65% dintre respondenți au identificat corect situațiile în care consimțământul este fundamental.

Campania a fost amplificată prin colaborarea cu matinalul ”Morning Glory” difuzat de RockFM. O discuție de altfel serioasă despre consimțământ a folosit umorul și a provocat ascultătorii, dar și participanții la Electric Castle, să participe activ la conversația esențială. Pornind de la cele mai ridicole replici de agățat care merită un NU clar, edițiile MorningGlory din cadrul Electric Castle au avut invitați speciali precum Angela Galeța, Director Fundația Vodafone, Diana Lupu, psiholog, Adela Moldovan, psiholog, sau Andi Moisescu, care au vorbit despre importanța consimțământului, atât în context de festival dar și în viața de zi cu zi. De asemenea, invitații au vorbit despre resursele pe care femeile le pot accesa pentru sprijin în indentificarea situațiilor de risc, așa cum este aplicația BrightSkyRo.

„Nu e Nu. Oricând spui tu” a beneficiat și de sprijinul unor creatori de conținut cu comunități variate, bărbați și femei, care au purtat o discuție deschisă cu proprii fani despre importanța consimțământului.

BrightSkyRO are peste 93,000 de utilizatori, iar funcționalitățile acestei aplicații au fost utilizate de peste 145.000 de ori, de la lansare până în prezent, atât de către victime ale violenței domestice – preponderent femei, dar și bărbați și minori, cât și de către cei care aleg să ajute în astfel de situații.  Aplicația este disponibilă, gratuit, în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară si în versiunea web Bright Sky (bright-sky.org).

Conversațiile despre consimțământ vor continua pe întreg parcursul verii, amintind tuturor că ”Nu e nu, oricând spui tu”.

Despre Fundația Vodafone România

De peste 25 de ani construiește proiecte incluzive și durabile. Fundația Vodafone apeleazăla tehnologie și la inovație socială și investește anual în jur de 2 milioane de euro în dezvoltarea comunităților defavorizate din România. Modernizează secții de terapie intensivă neonatală și susține programe de educație digitală care pregătesc copii și tineri pentru meseriile viitorului. Alături de celelalte fundații Vodafone din întreaga lume, scopul final este să îmbunătățească viața a 400 de milioane de persoane până în 2025.
Mai multe detalii despre programele Fundației Vodafone se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.rohttp://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ și www.facebook.com/fundatiavodafone.

Despre Oxygen

Cu birouri în București și Cluj-Napoca, Oxygen este o agenție integrată de comunicare prezentă de 15 ani pe piață, iar portofoliul de clienți reunește companii locale și internaționale precum: Vodafone, PPC Romania, Arctic, AVON, RetuRO, Băneasa Shopping City, Olympus, Betano, Garanti BBVA, VEKA România, Siniat – Grupul Etex, Selgros, Antenna Group, UNIQA, Xiaomi și mulți alții. Misiunea Oxygen este de a crește în mod sustenabil branduri și businessuri, prin insighturi, abordare strategică și campanii integrate axate pe rezultate.

 Material susținut de Fundația Vodafone

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile