Antena 3 CNN Economic „Nu anticipăm niciun fel de risc”. România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze până la sfârşitul verii

„Nu anticipăm niciun fel de risc”. România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze până la sfârşitul verii

de Redacția Antena 3 CNN    |   

România va ajunge la 90% grad de umplere al depozitelor de gaze până la sfârşitul sezonului de vară, iar acesta va ajuta la pregătirea pentru iarnă, a explicat, miercuri, Franck Neel, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze şi Energie, potrivit Agerpres.

„Aţi văzut că deja la sfârşitul lui iunie am depozitat mai multe gaze decât anul trecut. Asta doar noi, OMV Petrom. Deci România va fi la un nivel de 90% grad de umplere până la sfârşitul sezonului de vară, ceea ce ne ajută foarte mult să ne pregătim pentru iarnă. Ştim că iernile acum nu mai sunt aşa de friguroase.

Tendinţa este ca iernile să fie mai blânde, dar sigur vor fi şi zile cu consum de vârf, când vom avea un consum foarte mare, dar nu în totalul sezonului de iarnă.

În orice caz, nu anticipăm niciun fel de risc cu privire la partea de acoperire a cererii sau de aprovizionare, nici în România, nici în regiune”, a spus Franck Neel, întrebat de jurnalişti cum se pregăteşte România pentru sezonul de iarnă.


Cum se pregăteşte România pentru sezonul de iarnă

Potrivit acestuia, compania are obligaţia de a ajunge la 5 TWh până la sfârşitul verii, iar în prezent se află la un grad de umplere a depozitelor de 3,2 TWh.

„Am injectat o capacitate foarte mare în iulie, deci suntem în grafic, nu cred să fie probleme. Cu privire la cerere, cererea în trimestrul unu a fost destul de mică din cauza iernii blânde, dar am constatat o creştere a cererii în timpul verii, ceea ce totuşi e o veste bună.

Înseamnă că producţia industrială îşi revine. Prognoza noastră e una stabilă până la sfârşitul anului şi anticipăm o redresare destul de bună pe partea de B2B (Business-to-Business n.r.), care a fost un pic în urmă anul trecut”, a mai spus Franck Neel, potrivit Agerpres.

Subiecte în articol: gaze depozit România Franck Neel
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile