Antena 3 CNN Sport JO 2024 Novak Djokovic a câștigat aurul la JO 2024. Imagini emoționante cu sârbul în lacrimi, după finala cu Alcaraz

Novak Djokovic a câștigat aurul la JO 2024. Imagini emoționante cu sârbul în lacrimi, după finala cu Alcaraz

de Bianca Chirilă    |   

Tenismenul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a câştigat prima sa medalie de aur la Jocurile Olimpice, duminică, după ce l-a învins pe spaniolul Carlos Alcaraz cu scorul de 7-6 (7/3), 7-6 (7/2), în finala probei masculine de simplu, la Roland Garros. 

[GAL layout="5"]

Djokovic (37 ani), deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (24), s-a impus la capătul unui meci dramatic, care a durat aproape trei ore (2 h 50 min). La final, tenismenul a izbucnit în lacrimi.

La final, tenismenul a izbucnit în lacrimi.

Era singurul titlu care îi lipsea lui Djokovic, care are în palmares un număr record de 24 de titluri de Grand Slam la simplu şi 40 de titluri ATP Masters 1000. În plus, el s-a aflat 428 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial.

Potrivit ATP, sârbul este cel mai în vârstă tenismen care a jucat într-un meci pentru medalia de aur, iar Carlos Alcaraz a fost cel mai tânăr finalist de turneu olimpic.

Alcaraz, numărul trei mondial, care a câştigat turneul de la Roland Garros în iunie, l-a învins pe Djokovic luna trecută în finala de la Wimbledon.

Djokovic avea o singură medalie olimpică în palmares, obţinută în 2008, la Beijing.

Sâmbătă, italianul Lorenzo Musetti a obţinut bronzul, după ce l-a învins pe canadianul Felix Auger-Aliassime, cu 6-4, 1-6, 6-3.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile