Cei care vor să viziteze China pot alege din mai multe tipuri de produse turistice, oferite de agențiile din România. Țara s-a redeschis total turismului, începând cu 15 martie 2023, după o perioadă de restricții drastice. Cei care aleg o astfel de experiență trebuie să maai știe că au nevoie de viză pentru a călători în China, iar valabilitatea pașaportului trebuie să fie mai mare de 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului.
Viza de intrare se obține de la misiunile diplomatice ale Chinei din străinătate, cu excepția vizei de tranzit, cu valabilitate de 144 ore, care se poate elibera și la frontieră. Începând cu 25 iunie 2018, deținătorii de pașaport simplu pot depune cererea de viză numai la Centrul de Vize pentru China din București.
DAL Travel înregistrează deja o creștere a cererii cu 25% față de 2019, ultimul an când turiștii români au putut vizita China. Turiștii interesați de această destinație se încadrează în profilul turistului DAL Travel - pretențios, care a călătorit mult și care dorește să continue să își îmbogățească palmaresul cultural și spiritual, un adevărat devorator de turism.
Una dintre agențiile de turism care au creat programe speciale pentru China este DAL Travel, care mizează pe această destinație, după ce a-nregistrat, anul acesta o creștere a cererilor cu 25%, față de anul 2019. „Ne-am concentrat eforturile pentru a crea programe turistice de înaltă calitate, care să ofere turiștilor o experiență autentică și memorabilă în această destinație plină de istorie, peisaje uimitoare și tradiții extraordinare. DAL Travel este prima agenție de turism care a organizat deja trei tipuri de circuite dedicate Chinei”, explică Daniela Nedelcu, director general DAL Travel.
[GAL layout="3"]
Unul dintre programele cele mai căutate este China - Marele circuit – „O țară, două sisteme!”, pentru care mai sunt locuri disponibile în septembrie (1-14 septembrie și 15-28 septembrie). Cei care aleg acest program vor vizita orașe celebre, precum Beijing, Xi'an, Guilin, Shanghai, Hong Kong și Macao. Traseul cuprinde vizite la Marele Zid Chinezesc, Orașul Interzis, Armata de Teracotă și alte obiective esențiale ale culturii și istoriei chineze. Tariful pentru această experiență de neuitat este de 3.460 euro de persoană și include transport cu avionul, cazare la hoteluri de 4 stele, precum și toate mesele.
Există și un program creat în mod special pentru cei care caută o experiență culturală, încărcată de misticism: „China – Tibet. Tradiție și civilizație la înălțime”, în perioada 20 septembrie - 4 octombrie 2023. Este un circuit de 15 zile care începe în Beijing și se termină la Shanghai. Cei care aleg acest program vor vizita Xi'an, Golmud, Lhasa, Gyantse și alte destinații, cea mai importantă fiind incursiunea în lumea spirituală și arhitecturală a Tibetului, unde se va ajunge cu trenul, pe traseul transtibetan. Aici se află și cea mai „înaltă” gară din lume.
Turiștii vor vizita complexul arhitectural Potala din Lhassa, Norbulingka, fosta reşedinţă de vară începând cu al 7-lea Dalai Lama, cel mai tradiţional oraş din Tibet, Gyantse, Mănăstirea Palkhor, specifică prin combinaţia de stupă în templu şi templu în stupă și multe altele. Prețul pentru acest circuit deosebit este de 3.960 euro de persoană.
Un alt program foarte solicitat, primul circuit fiind deja rezervat 100%, este „China de Poveste. Poveste Chinezească cu Urși Panda, Drumul Ceaiului, Croazieră pe Yangtze și Amintiri din Avatar”, disponibilă în perioada 11 - 26 octombrie 2023. Turiștii români se vor întâlni cu ursuleții Panda, vor putea admirarea „Pădurea de piatră” de la Shilin, vor face o croazieră pe Fluviul Yangtze și vor explora „Drumul Ceaiului”, în Yunnan, un spaţiu de poveste cu cele mai multe minorităţi entice și descoperirea peisajelor spectaculoase din Parcul Naţional Zhangjiajie și a cadrelor naturale folosite în super-producția cinematografică „Avatar”. Prețul pentru acest circuit de 16 zile este de 3.990 euro de persoană, cazarea fiind la hoteluri de 4 și 5 stele.