Antena 3 CNN Actualitate Educație Noua ofertă de la Guvern pentru profesorii sindicalişti: prime anuale şi salarii mai mari din 2024. "Lăsăm colegii să hotărască"

Noua ofertă de la Guvern pentru profesorii sindicalişti: prime anuale şi salarii mai mari din 2024. "Lăsăm colegii să hotărască"

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 15:35 09 Iun 2023 Modificat la 15:52 09 Iun 2023

Deocamdată, greva din educație continuă.

Reprezentanților principatelor sindicate din învățământ li s-au oferit, la negocierile de vineri, carduri de 1.500 de lei net, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027, plus creșteri de salarii de la începutul anului 2024.

"Prefer să negociem mai mult și să găsim înțelegere și rezonabilitate din partea celor cu care discutăm în interesul angajaților din învăţământ. 

Lăsăm colegii să hotărască. Ei vor stabili foarte clar, după ce îi vom informa, dacă ce a rezultat în urma discuțiilor se ridică la înălțimea așteptărilor lor!", a declarat, după negocieri, Marius Nistor, președintele FSE Alma Mater.

Citeşte şiDecizia luată de Ministerul Educaţiei care îi va afecta pe profesorii aflaţi în grevă

Noua ofertă pentru salariile profesorilor făcută de Guvern

[GAL layout="2"]

Liderul FSLI, Simion Hăncescu, a afirmat că oferta Executivului mai cuprinde o majorare, începând cu 1 ianuarie 2024, de 45% din diferența din maximum din grilă și salariile de la 1 iunie.

Liderii de sindicat vor prezenta noua ofertă profesorilor din țară, declarând că răspunsul va veni curând.

Între timp, protestul din București continuă, protestatarii ajungând la Cotroceni.

Noua ofertă a Guvernului pentru profesori:

- din acest an, prime de 1.500 de lei net timp de patru ani, în fiecare an, în luna octombrie, până în anul 2027 

- de la 1 ianuarie 2024, 45% majorare la salariu.

Vezi şiLovitură pentru profesorii care sunt în grevă. Guvernul a modificat o lege prin OUG

Decizia luată de Ministerul Educaţiei care îi va afecta pe profesorii aflaţi în grevă

Ministerul Educației a transmis o circulară către inspectoratele școlare județene, cu privire la situația salariilor din educație pe luna mai.

Conform prevederilor legale în vigoare la data declanșării conflictului de muncă, angajații care fac grevă nu pot beneficia și de salariul aferent zilelor de protest.

"Vă rugăm să vă asigurați că drepturile salariale aferente lunii mai 2023 sunt corect calculate și în concordanță cu documentele din care rezultă atât prezența la unitatea de învățământ, cât și desfășurarea activităților prevăzute în fișa postului, conform legii. 

Astfel, statele de plată a salariilor se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat.

Inspectoratele școlare județene/ISMB, la validarea statelor de plată a salariilor, vor verifica respectarea întocmirii corecte a acestora de către unitățile de învățământ preuniversitar de stat, pe baza timpului efectiv lucrat, cu respectarea prevederilor legale în vigoare", transmite Ministerul Educației, potrivit circularei.

Citește mai multe din Educație
» Citește mai multe din Educație
TOP articole