Antena 3 CNN Externe Noua Miss SUA este Alma Cooper, ofițer în armată și fiica unui muncitor migrant: ”Trăiesc visul american”

Noua Miss SUA este Alma Cooper, ofițer în armată și fiica unui muncitor migrant: ”Trăiesc visul american”

Laura Dinu
2 minute de citit Publicat la 13:26 05 Aug 2024 Modificat la 13:26 05 Aug 2024

Alma Cooper din Michigan, ofițer în armată, a fost desemnată Miss SUA duminică, devenind a treia persoană care deține acest titlu în acest an, după demisia șocantă a câștigătoarei din 2023.

[GAL layout="5"]

Tânăra de 22 de ani, care este masterandă bursieră la Universitatea Stanford, a învins alte 50 de concurente într-un concurs ce a inclus defilări în costume de baie și rochii de seară, scrie CNN

Connor Perry din Kentucky și Danika Christopherson din Oklahoma au obținut primul, respectiv al doilea loc.

„Ca fiică a unui muncitor migrant, o femeie mândră afro-latină și ofițer al armatei Statelor Unite, trăiesc visul american,” a declarat ea juraților în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la finala de duminică.

„Dacă există ceva ce viața mea și mama mea m-au învățat, este că circumstanțele nu îți definesc niciodată destinul: poți face succesul accesibil prin țintirea excelenței”, a mai spus ea. 

Cooper a fost încoronată pe scenă de către deținătoarea anterioară a titlului, Savannah Gankiewicz din Hawaii, care a moștenit tiara în mai, după ce Noelia Voigt din Utah a renunțat la aceasta în circumstanțe extrem de controversate.

Evenimentul televizat a încheiat trei luni de controverse pentru organizatorii concursului, declanșate de demisia surpriză a lui Voigt, și de cea a reginei Miss Teen USA, UmaSofia Srivastava din New Jersey, câteva zile mai târziu.

Show-ul nu a făcut referiri explicite la controversă, deși Gankiewicz a descris neașteptata sa perioadă de trei luni ca Miss USA ca fiind „cea mai unică domnie din istorie.”

Anunțându-și decizia pe Instagram, în mai, Voigt și-a atribuit demisia unor motive legate de sănătatea mintală. Dar utilizatorii rețelelor sociale au observat rapid că prima literă a primelor 11 propoziții din postarea ei criptică formau „I am silenced” (Sunt redusă la tăcere), stârnind zvonuri despre un acord strict de confidențialitate.

Scrisoarea ei de demisie, obținută ulterior de CNN, a susținut întârzieri în primirea premiilor și un „mediu de lucru toxic” care „în cel mai bun caz era gestionare proastă și, în cel mai rău caz, hărțuire și intimidare.” Voigt a mai susținut că a fost hărțuită sexual în timpul unei apariții publice din cauza lipsei unui „însoțitor eficient” oferit de organizația Miss USA.

Srivastava, care a câștigat concursul Miss Teen USA (un eveniment asociat, sub aceeași proprietate, pentru concurentele cu vârste între 14 și 19 ani), a atribuit demisia sa unui conflict de „valori personale” cu organizația Miss USA.

Mamele ambelor tinere au apărut apoi la Good Morning America, mama lui Srivastava, Barbara, declarând că reginele frumuseții au fost „abuzate, intimidate și puse la colț,” și că „slujba visurilor lor s-a transformat într-un coșmar.”

Organizatorii și compania mamă a concursurilor, Organizația Miss Universe, nu au răspuns solicitărilor jurnaliștilor CNN de a comenta decizia celor două.  

Duminică a fost marcat primul concurs Miss SUA care a avut loc de când proprietarul său, Organizația Miss Univers, a ridicat o restricție de vârstă care a durat mult timp, ce interzicea participarea femeilor de peste 28 de ani. Mai multe finaliste au beneficiat de noua regulă, inclusiv Kristina Johnson, în vârstă de 41 de ani, din Arizona și concurente din Montana, Dakota de Nord, Maryland și Indiana, care au peste 30 de ani.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole