Antena 3 CNN Life Sănătate  Nouă alimente care nu se strică aproape niciodată  

 Nouă alimente care nu se strică aproape niciodată  

1 minut de citit Publicat la 13:11 04 Mai 2018 Modificat la 13:11 04 Mai 2018

Aproape toate alimentele au o dată de expirare și de multe ori ajungem sa aruncăm produse la scurt timp dupa cumpărare. Cu toate acestea, sunt câteva alimente pe care putem să le ținem ani de zile, fără ca acestea să se strice: 

 1. Sosul de soia: Sosul de soia poate stea o perioadă nelimitată de timp în dulap dacă este închis, iar odată ce a fost deschis, poate fi folosit încă 3 ani.

  2. Mierea: Datorită nivelului foarte scăzut de acid și umiditate care previn creșterea bacterilor, mierea nu se strică niciodată, cu toate că se poate cristaliza.

  3. Zahărul: atâta vreme cât zahărul este ținut într-un mediu uscat, acesta poate dura o viață.

  4. Orezul: la fel că și zahărul, orezul nu are o data de expirare. Cu toate acestea, orezul integral se poate strica, deoarece este mai puțin procesat și nu poate fi ținut mai mult de 6 luni.

  5. Legume uscate: legumele deshidratate pot dura chiar și opt ani, deoarece au toată apa extrasă din conținutul lor.

  6. Alunele: alunele pot să stea în bucătărie și doi ani, la fel că și untul de arahide.  

 7. Amidonul de porumb: Acesta nu are un termen de valabilitate și, la fel că și zahărul, poate fi bun o viață întreagă. 

 8. Sosul Worcestershire: acest sos seamănă cu sosul de soia și având un conținut mare de acid și sare, care acționează ca și conservanți. 

 9. Peștele la conservă:  Sardinele si tonul pot fi bune pentru trei ani de la data la care au fost cumparate. 

Etichete: alimente
Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole